Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 7:11:17 μμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

paglaridisΤο Νούμερο 2 της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου, ο πολυδισεκατομμυριούχος  Μπάφετ την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων- ξεκινώντας από τον ίδιο- για να ξεπεράσουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του σωρευμένου χρέους που θίγει το εθνικό φιλότιμο των κατοίκων της πλουσιότερης χώρας του κόσμου.
paglaridisΤο τροπάριο είναι μονότονο και επαναλαμβανόμενο. Η φοροδιαφυγή θέλει χρόνο να καταπολεμηθεί, απαιτεί αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λένε οι υπουργοί Οικονομικών, τα αποτελέσματα της θα φανούν αργότερα…συμπληρώνουν και…
paglaridisΑν εξαιρέσουμε την προτροπή του να μην τρώμε μπαρμπούνια – προφανώς δεν επισκέφθηκε ποτέ το Πόρτο Κουφό – ο Πυθαγόρας διεκδικεί το αλάθητο. Εξάλλου για εκείνον ίσχυε το «Αυτός έφα», δηλονότι αφού το είπε ο Πυθαγόρας, άρα είναι αλήθεια. Και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ο σοφός που έζησε και δίδαξε στη Μεγάλη Ελλάδα έχει τη συνταγή για να σωθεί η Μικρή Ελλάδα, η μικρή σε νοοτροπία, γνώση και πολιτισμό.
paglaridisΜαύρη επέτειος σήμερα. Συμπληρώνονται 44 χρόνια από την Παρασκευή 21 Απριλίου του 1967  που μια ομάδα επίορκων αξιωματικών του στρατού έστρεψε  τα όπλα της  κατά του λαού, αφαίρεσε με το «έτσι θέλω» τα συνταγματικά του δικαιώματα και επέβαλε τη «δημοκρατία του γύψου».
paglaridisΣυνηθίζουν, συνήθως με …επισπεύδοντα τον κ. Αφεντουλίδη, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους  εντός του Δημοτικού Συμβουλίου οι κ. Τερζίδης και Αφεντουλίδης. Η πρόσφατη αντιπαράθεσή τους όμως υπήρξε λίαν διδακτική, κυρίως για όσα δεν λέχθηκαν.  Περί της Αυστροελληνικής ο λόγος, της ημιερειπωμένης  καπναποθήκης  δηλαδή και η κριτική του κ. Αφεντουλίδη αφορούσε στο υψηλό κόστος της αναπαλαίωσής της. Τρία εκατομμύρια είναι πολλά για αναπαλαίωση μιας αποθήκης. Σωστός ο λόγος.

paglaridis«Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε και άνθρωποι που ασκούν τη φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ», δήλωσε,  μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρός Καν, ίνα επιβεβαιωθεί ότι το έθνος και τα ιερά της φυλής πλήττονται ευθέως πλέον από τους ιέρακες του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

paglaridisΡηξικέλευθη  η ιδέα - πρόταση της Κοινωνίας Πολιτών του Κιλκίς που προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ  που καταβάλλουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.  Εξίσου καινοτόμα η πρωτοβουλία της διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών να "μπλοκάρουν" στα εξωτερικά ιατρεία την καταβολή των πέντε ευρώ (αντί των τριών, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια) υπερασπιζόμενοι τον λαό και το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.
paglaridisΝα μην επικαλεστούμε το γνωστό βιτριολικό σχόλιο που θέλει τους Συνέλληνες  να «συσκέπτονται επειδή δεν σκέπτονται». Θα ήταν και άδικο κυρίως για τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη και τον νέο Δήμαρχο Παιονίας Θανάση Λαπόρδα που μόλις ανέλαβαν και δεν μπορεί να τους  προσάψει κανείς οποιαδήποτε ευθύνη για όσα εκκρεμούν στ Κιλκίς.
paglaridisΚάποτε ήταν το Συνταγματικό Δίκαιο που κυριαρχούσε στο δημόσιο διάλογο. Με τους Συνέλληνες να διαπρέπουν στις μάχες εκ του συστάδην και επί λεπτομερειών ακόμα  του Συνταγματικού Δικαίου. Στην φιλέριδα διάθεσή μας  αργότερα προσέφερε τα εδάφη και εδάφιά του το Ποινικό Δίκαιο.
paglaridisΕυρεία ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη του ν. Κιλκίς επιφέρει η επί θύραις ίδρυση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Κι αν το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτείται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στην οποία φαίνονται ανήμποροι να δώσουν πειστικές απαντήσεις οι λειτουργούντες πολιτικοί οργανισμοί, ειδικότερα στο ν. Κιλκίς η αβεβαιότητα επιτείνεται από την παρουσία και δράση ενός ισχυρού πολιτικού ανδρός, του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Κιλτίδη, παρά τω πλευρώ της κ. Μπακογιάννη.