Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 6:10:09 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

paglaridis«Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε και άνθρωποι που ασκούν τη φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ», δήλωσε,  μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρός Καν, ίνα επιβεβαιωθεί ότι το έθνος και τα ιερά της φυλής πλήττονται ευθέως πλέον από τους ιέρακες του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

paglaridisΡηξικέλευθη  η ιδέα - πρόταση της Κοινωνίας Πολιτών του Κιλκίς που προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ  που καταβάλλουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.  Εξίσου καινοτόμα η πρωτοβουλία της διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών να "μπλοκάρουν" στα εξωτερικά ιατρεία την καταβολή των πέντε ευρώ (αντί των τριών, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια) υπερασπιζόμενοι τον λαό και το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.
paglaridisΝα μην επικαλεστούμε το γνωστό βιτριολικό σχόλιο που θέλει τους Συνέλληνες  να «συσκέπτονται επειδή δεν σκέπτονται». Θα ήταν και άδικο κυρίως για τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη και τον νέο Δήμαρχο Παιονίας Θανάση Λαπόρδα που μόλις ανέλαβαν και δεν μπορεί να τους  προσάψει κανείς οποιαδήποτε ευθύνη για όσα εκκρεμούν στ Κιλκίς.
paglaridisΚάποτε ήταν το Συνταγματικό Δίκαιο που κυριαρχούσε στο δημόσιο διάλογο. Με τους Συνέλληνες να διαπρέπουν στις μάχες εκ του συστάδην και επί λεπτομερειών ακόμα  του Συνταγματικού Δικαίου. Στην φιλέριδα διάθεσή μας  αργότερα προσέφερε τα εδάφη και εδάφιά του το Ποινικό Δίκαιο.
paglaridisΕυρεία ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη του ν. Κιλκίς επιφέρει η επί θύραις ίδρυση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Κι αν το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτείται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στην οποία φαίνονται ανήμποροι να δώσουν πειστικές απαντήσεις οι λειτουργούντες πολιτικοί οργανισμοί, ειδικότερα στο ν. Κιλκίς η αβεβαιότητα επιτείνεται από την παρουσία και δράση ενός ισχυρού πολιτικού ανδρός, του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Κιλτίδη, παρά τω πλευρώ της κ. Μπακογιάννη.
paglaridisΉταν μέσα του ’80 όταν ο Φ. Μιτεράν  ξεναγήθηκε στο κοιλάδα της τεχνολογίας, ( κοιλάδα της σιλικόνης, όπως την ονομάτισαν)  όπου οι Αμερικανοί του Ρήγκαν προσάρμοζαν και χρησιμοποιούσαν στην πολιτική οικονομία την τεχνολογία αιχμής η οποία «γεννήθηκε» από την έρευνα και τα δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στον «πόλεμο των άστρων». *
Επέστρεψε θορυβημένος ο πολύπειρος Γάλλος ηγέτης. Και η πρώτη πολιτική του απάντηση ήταν να αντικαταστήσει τον τότε πρωθυπουργό του Πιέρ Μωρουά  με τον εκσυγχρονιστή Λοράν Φαμπιούς.  Η Γαλλία του κοινωνικού κράτους και της υψηλής κοινωνικής  προστασίας όφειλε να βρει απάντηση στην επερχόμενη περιθωριοποίησή της  στο παγκόσμιο εμπόριο.  Οι ΗΠΑ με τεχνολογία αιχμής από την έρευνα του «πολέμου των άστρων» δεν παρήγαγαν μόνο όπλα αλλά και καρφίτσες με κόστος υποδεκαπλάσιο.

Θέλεις δεν θέλεις είναι μερικές ειδήσεις που οδηγούν σε περίεργους συνειρμούς… Περίεργους και συνάμα  πικρούς για τις αξίες που κανοναρχούν τη ζωή μας. Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Αστυνομία, από 16 μέχρι 28 ετών, γιατί μπήκαν σε παρεκκλήσι γειτονικού χωριού και αφαίρεσαν από το παγκάρι 39 ευρώ και 60 λεπτά, όπως καταλεπτώς μας ενημερώνει η Αστυνομία. Τα κλοπιμαία μάλιστα αποδόθηκαν στον ιερέα του ναού.

Είχαν επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ , ενόσω εξουσία είχε ο Καραμανλής, σε γενικές γραμμές την πολιτική τους μόλις θα αναλάμβαναν. Στην Ελλάδα εξάλλου η εξειδίκευση είναι ίδιον των λογιστών και των λοιπών καταφρονητέων ειδών. Πήραν λοιπόν την εξουσία με γενικές αρχές και ούτε οι πρώτες 100 μέρες άρκεσαν για να επεξεργαστούν τη λογιστική απεικόνιση της θλίψης που παρέλαβαν και της πολιτικής εξόδου την οποία οφείλουν να χαράξουν.

Σε εκλογές οδηγείται μια χώρα όταν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της Βουλής. Ή όταν η κυβέρνηση κρίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει με νωπή λαϊκή εντολή ένα μείζον εθνικό θέμα.
Συμβαίνει ένα από αυτά; Ασφαλώς και όχι. Ούτε εθνικό θέμα σε έξαρση βρίσκεται στον ορίζοντα, ούτε εχάθη η «δεδηλωμένη». Ακόμα και ο εσπευσμένα διαγραφείς βουλευτής Δράμας, δηλώνει καραμανλικότερος του Καραμανλή και ότι θα υπερψηφίζει τα νομοσχέδια που θα καταθέτει η κυβέρνηση.
 Το μέγα αίτημα της παρελθούσης δεκαετίας για το νομό ήταν αναμφισβήτητα το Διαμετακομιστικό Κέντρο. Το θέμα αναδείχτηκε κυρίως μέσα από τις στήλες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ τόσο κατά τη γέννησή του όσο και κυρίως κατά το διάστημα που κρίθηκε η χωροθέτησή του, όταν με συνεχή ρεπορτάζ χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο ηχηρά που ενόχλησε τότε τους αδρανούντες κατ’ εξακολούθησιν .