Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 4:37:46 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Η κοσμοπλημμύρα στις δυο ομιλίες που εκφώνησε την περασμένη Κυριακή στο Πολύκαστρο το πρωί και στο Κιλκίς το απόγευμα ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος  προσφέρεται για περίσκεψη κι όχι μόνο για μελαγχολία.
Χωρίς καν την χρήση και αξιοποίηση των μέσων ενημέρωσης ο κ. Βελόπουλος  κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε μια ημέρα τόσους πολίτες του νομού που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προσέλκυαν  μαζί και αντάμα όλα τα κόμματα εξουσίας.

Με αφορμή την πρόσφατη  κινητοποίηση κατοίκων του Χέρσου αναφορικά με την τύχη του εκεί κέντρου διαμονής προσφύγων κι αφού καταγράψαμε σε αναλυτικά ρεπορτάζ τόσο όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου όσο και δυο ημέρες αργότερα στη συγκέντρωση των κατοίκων στο Χέρσο, κρίνουμε σκόπιμο να εκφράσουμε τη θέση μας νηφάλια με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου μας.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 22:08

Μπήκαν στην πόλη οι …αρχηγοί

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης 

 

Την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε δυο πολιτικούς αρχηγούς είχαμε στο Κιλκίς τον τελευταίο μήνα. Αρχηγούς κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή, διότι αν συμπεριλάβουμε και τους εκτός, τότε- ζωή νάχουν- φτάσαμε τους τέσσερις. Πρώτος ο κ. Θεοδωράκης και πριν λίγες μέρες η κ. Γεννηματά.  Ενώ πριν τρεις  μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε κοτζάμ κλιμάκιο τεσσάρων πέντε πρωτοκλασάτων στελεχών (Φορτσάκης, Ασημακοπούλου, Αυγενάκης κ.α.).

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Ετοιμαζόμουν να παραθέσω πλείστα όσα περιστατικά της δημόσιας ζωής ερμηνεύουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της βλακείας, αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα στο Κιλκίς. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τουλάχιστον 100 συμπολίτες μας βρέθηκαν στο Επιμελητήριο για να χειροκροτήσουν τον εκπρόσωπο του Σώρρα  και της «Ελλήνων Συνέλευσις».
Συνταρακτική η διαπίστωση. Εκατό άτομα δεν μαζεύουν στις συνελεύσεις τους ούτε ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ανερχόμενη Νέα Δημοκρατία, πολλώ δε μάλλον τα μικρότερα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το πεφιλημένο ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 20:41

Όταν ενοχλεί η ιδεοληψία του ...διπλανού

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Πήραμε τα μαθήματά μας κι εμείς, ομολόγησαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Κιλκίς για να θερμάνουν το κλίμα ενόψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Επιτέλους εδέησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να επισκεφθεί το Κιλκίς σε μια συνάντηση ενημέρωσης – εργασίας. Και λέμε «εργασίας»  διότι σε γιορτές, πανηγύρια, κάλπες και εγκαίνια δόξα, νάχει ο Γιαραμπής, τον έχουμε δει και χειροκροτήσει επαρκέστατα.

Ήσαν μια κάποια λύσις οι άνθρωποι αυτοί, οι πρόσφυγες και μετανάστες, για το κλεινόν μας Κιλκίς. Κι όχι αναγκαστικά λύσις για τις πεζές μας ανάγκες: τζίρος στα μικρομάγαζα, τα εστιατόρια, τα περίπτερα, τα ΤΑΞΙ, τα ξενοδοχεία…

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής που διακήρυσσε πως οι κυβερνώντες είχαν κουραστεί και ο ίδιος ως ξεκούραστος μαζί με την ακούραστη  γαλάζια παράταξή του εγγυόταν να  φέρουν την ανάπτυξη για να αποτελέσει κακό όνειρο η γενιά των 700 ευρώ, όπως  είχε καταδικάσει την τότε νεολαία η κυβέρνηση του κ. Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ.
Ο ξεκούραστος κατάφερε μέσα σε λιγότερο από εφτά χρόνια να βυθίσει την ελληνική οικονομία  σε μια κρίση που όμοιά της δεν γνώρισε ποτέ η Χώρα καταλείποντας ετήσιο έλλειμμα (το 2009) κάπου στα 36 δις. Ευρώ! Όσο δηλαδή όλα μαζί τα μνημόνια συν δυο τρία ακόμα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Η προσωπική αξιοπιστία και συνέπεια αποτελεί το βασικό προαπαιτούμενο για την εμβέλεια του πολιτικού λόγου ενός εκάστου. Οφείλετε λοιπόν επί ποινή …εξάτμισης της εν λόγω αξιοπιστίας, να βγείτε τώρα  μπροστά στη διεκδίκηση βασικών αιτημάτων που ο νομός Κιλκίς, ως ο κύριος νομός υποδοχής προσφύγων, δικαιούται από υπουργούς, γραμματείς και Φαρισαίους.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μερικές  χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στους δρόμους, θύματα γεωπολιτικών παιχνιδιών που ισοπέδωσαν τις χώρες τους αλλά και της δυσκίνητης  πολιτικής της Ευρώπης να οργανώσει την υποδοχή και ενσωμάτωσή τους. Η χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πλημμυρίδα των προσφύγων πριν κλείσει η «κάνουλα» του Αιγαίου. Ιδιαίτερα μετά την πραξικοπηματική πολιτική χωρών του βαλκανικού διαδρόμου με επισπεύδουσα την Αυστρία να αποκλείσουν κατ’ αρχήν τους Αφγανούς και να περιορίσουν σε ρυθμούς χελώνας τη διέλευση Σύρων και Ιρακινών.