Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 1:40:55 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 21:06

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός...

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Εξόχως διδακτική η τελευταία εβδομάδα με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής μας ζωής, τη συνεδρίαση της Βουλής με την υπερψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές κ.ο.κ.

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη

Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι  ή άλλοτε «Ισχυρή Ελλάδα» ταλαιπωρείται σήμερα έξω από κλειστές τράπεζες για να εξοικονομήσει καθ’ ημέραν  60 ευρώ από τα ΑΤΜ…. Έξω από τις ίδιες τράπεζες που λίγα χρόνια νωρίτερα μοίραζαν αφειδώς δάνεια για διακοπές, εορτές, πανηγύρεις, ακόμα και για τζογάρισμα στην Σοφοκλέους.
Είναι θλιβερό να παρακολουθεί κανείς την ηθική πτώση μιας χώρας όπου και μόνο η ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων  στην κυκλοφορία του χρήματος ενεργοποιεί τα ανακλαστικά των μαυραγοριτών και ως δια μαγείας η τιμή των καυσίμων εκτινάσσεται άνευ αποχρώντος(άλλου) λόγου.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Ο Υπουργός Προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας είναι αν δεν κάνουμε λάθος ο της Αριστερής Πρωτοβουλίας  Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οπότε θα περίμεναν άπαντες άμεσα ανακλαστικά  σε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής- κοινωνικής ευαισθησίας και αγγίζει δυστυχώς την κοινή λογική.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 21:21

Στερεότυπα και ποσοστώσεις

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Τα στερεότυπα που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν τη δημόσια ζωή εμφανίστηκαν με την πρόσφατη κατάργηση των δικαιωμάτων παραγωγής (εθνικού πλαφόν)  αγελαδινού γάλακτος στις χώρες της Ε.Ε.
Οι ιδεοληπτικοί αυτοματισμοί επέβαλαν την άμεση αντίδραση: Θα καταρρεύσει η εθνική οπαραγωγή, θα πνιγεί η χώρα από τις εισαγωγές αγελαδινού γάλακτος, θα..θα…

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Είναι ν’ απορείς με τη νεοελληνική  φτώχεια των ιδεών (και των πολιτικών) στην επίλυση φλεγόντων προβλημάτων του τόπου, όταν κατά πως οι προγονόπληκτοι ισχυρίζονται, όλα τα είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Αφορμή για το σημείωμα τούτο λαμβάνω από τα μέτρα Βαρουφάκη που στάλθηκαν στις Βρυξέλλες  προς συζήτηση και έγκριση από τους …τρεις θεσμούς μήπως και δεήσουν και μας …ευλογήσουν με  μια έστω υποδόση από τα 7,2 δις  του μνημονίου  … σόρι της δανειακής σύμβασης, ήθελα να πω.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Οι μνήμονες αναγνώστες θα θυμούνται το άρθρο μου με τίτλο «Εθνικόφρων είναι όποιος πληρώνει φόρους» στην αρχή της κρίσης. Σήμερα και ενόψει όσων επέρχονται  είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω τον τίτλο «Και αριστερός πατριώτης είναι όποιος πληρώνει φόρους».

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:26

Να προσγειωθούμε στα καθ’ ημάς λυπηρά

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη

Οι εκλογές τελείωσαν, το ηρωικό Κιλκίς ψήφισε για 36η φορά από την απελευθέρωσή του και είναι καιρός να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα των καθ’ ημάς λυπηρών. Στις ανοιχτές πληγές του νομού που σε πείσμα των διακηρύξεων, υποσχέσεων, δεσμεύσεων και άλλων παρόμοιων προεκλογικών «έπεων πτερόεντων» επιμένουν να μας υπενθυμίζουν πως πέραν των λόγων απαιτούνται και έργα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Επίσημες δηλώσεις του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου σχεδόν καθημερινά υπέρ των ελληνικών θέσεων για χαλάρωση της λιτότητας και υιοθέτηση αναπτυξιακής ατζέντας δημιουργούν αίσθηση και το ερώτημα πως η Μητρόπολη του Καπιταλισμού στρέφεται υπέρ μιας κυβέρνησης που πολλοί στις ΗΠΑ θεωρούν κάτι σαν κυβέρνηση κομμουνιστικού κόμματος.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 20:35

Ημέρες ευφορίας και Εφορίας

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Ημέρες ευφορίας διάγει το έθνος. Ευφορία απολύτως δικαιολογημένη καθώς κάθε νέα κυβέρνηση, ιδιαίτερα ύστερα  από μια μακρά περίοδο λιτότητας και κακοφορολόγησης, προσδοκά σε καλύτερες μέρες.
Δεν θα σχολιάσουμε την φρενίτιδα δηλώσεων υπουργών που σπεύδουν να εξαγγείλουν την πολιτική – με συγκεκριμένα μέτρα μάλιστα-  της κυβέρνησης πριν την ανακοινώσει στη Βουλή με τις προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος Πρωθυπουργός.  Δεν αναλαμβάνει κάθε μέρα την κυβέρνηση η Αριστερά, όπως αυτοπροσδιορίζεται, για να γνωρίζει τα υστερνά που συνήθως είναι λιγότερο ενθουσιαστικά.

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη

Καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί θα επεξεργάζονται τα σχέδιά τους ας επιχειρήσουμε μια σύντομη πολιτική – ιστορική αναδρομή από τις πρώτες εκλογές που ψηφίσαμε ως Κιλκισιώτες μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και εν προκειμένω του ν. Κιλκίς μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο (1913) Ντόπιοι λοιπόν και πρώτοι πρόσφυγες από την Στρώμνιτσα στην επαρχία της Θεσσαλονίκης που είναι τότε ο νυν ν. Κιλκίς πρωτοψηφίζουν στις εκλογές του 1915. Θυμίζουμε ότι στις εκλογές μέχρι και το 1923 ψηφίζουν και οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζουν στην περιοχή καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των πληθυσμών.
Θα είναι η 35η φορά που οι Κιλκισιώτες θα προσέλθουμε στις κάλπες από την απελευθέρωση. Ως αυτοτελής νομός θα εκλέξουμε τους βουλευτές μας για 27η φορά (πρώτη τον Ιούνιο του 1935 ως αυτοτελής νομός) και 16η μεταπολιτευτικά, μετά δηλαδή την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974.