Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 2:34:34 πμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:04

5ος στον κόσμο ο Π. Βαϊτσούδης

Την 5η θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας μαθητών λυκείων, με βολή στα 51,94 μ κατέκτησε ο πρωταθλητής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Βαϊτσούδης στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ. Ο Βαϊτσούδης γίνεται έτσι ο πρώτος κιλκισιώτης μαθητής αθλητής που καταφέρνει να μπει στην εξάδα ενός Παγκόσμιου πρωταθλήματος.


Τα συγχαρητήρια του για την επιτυχία του Παναγιώτη Βαϊτσούδη εξέφρασε ο επικεφαλής των προπονητών στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Μηναρετζής:
"Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αθλητή μας Παναγιώτη Βαϊτσούδη που κατέκτησε την πέμπτη θέση στη δισκοβολία στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Ντόχα του Κατάρ. Ο 17χρονος αθλητής μας, με την επιτυχία του αυτή μας έκανε όλους υπερήφανους.
Αξίζει να σημειώσω ότι ο Παναγιώτης  είναι ο φετινός χρυσός πανελληνιονίκης της κατηγορίας των Παίδων σε επίπεδο συλλόγων στη δισκοβολία, ενώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο τόσο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των εφήβων και στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα. Ακόμη αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης με την εθνική ομάδα της χώρας μας και συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Παίδων στην Ιταλία.
Ωστόσο η αδιαφορία της πολιτείας και συγκεκριμένα της Γ.Γ. Αθλητισμού παραμένει τροχοπέδη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών μας, των παιδιών μας!
Ο Βαϊτσούδης όπως και χιλιάδες άλλοι αθλητές της χώρας μας αντί να ενισχυθούν με όλα εκείνα τα μέσα που θα διευκολύνουν το κομμάτι της προπόνησης αλλά και της πορείας τους γενικότερα και ιδιαίτερα στον ξεχασμένο κλασσικό αθλητισμό έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα.
Από γήπεδα που η χρήση τους δεν ενδείκνυται για προπονήσεις μέχρι και την κάλυψη των εξόδων για τα οποία η ίδια η πολιτεία θα έπρεπε να φροντίζει για ανθρώπους που κάνουν την χώρα μας υπερήφανη με τις διακρίσεις τους.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια του, στην προπονήτριά του  Δέσποινα Φωτιάδου αλλά και στους εφόρους του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς που με την συμπαράσταση τους και την συνδρομή τους στηρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες του νέου αυτού αθλητή μας που μέσα στην κρίση θεσμών και αξιών που περνάει η κοινωνία μας σήκωσε ψηλά το Κιλκίς".