Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:37:17 μμ
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:31

Εξετάσεις μαύρων ζωνών για «Τόλμη»

Εξετάσεις μαύρων ζωνών Poom και Dan τις Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo ΕΛΟΤ διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Ευόσμου Θεσ/νικης στις 23 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Τετάρτη.  Η πορεία ενός αθλητή–ριας για να φτάσει στο επίπεδο μαύρων ζωνών έχει μια μεγάλη διαδικασία και τον ανάλογο χρόνο. Το χρονικό διάστημα που απαιτείτε για την μαύρη ζώνη  παίδων 1ος βαθμός (1) Poom και 1ο Dan για τους έφηβους και ενήλικες είναι περίπου 6 έτη συνεχούς άσκησης. Εάν υπάρχουν κενά ο χρόνος αυξάνεται.


Η πρώτη διαδικασία γίνεται στον σύλλογο, δηλαδή τεστ ικανοτήτων απόκτησης του βαθμού με όλες τις διαδικασίες, και στη συνέχεια αιτήσε  στην ομοσπονδία για το επίσημο οπού πλέον ανήκεις σε άλλη κατηγορία αθλητών-ριων.
Η ύλη που καλείσαι να παρουσιάσεις στην επιτροπή της ΕΛΟΤ είναι η εξής: πουμσέ (σετ τεχνικών), αυτοάμυνα, τεχνική λακτισμάτων και χεριών, αγωνιστικό, θραύσεις, θεωρία γενική και αγωνιστικού περιεχομένου και οπωσδήποτε με καλή φυσική κατάσταση.
Σε αυτή την δοκιμασία συμμετείχε και ο Α.Σ. Τόλμη Κιλκίς με τους εξής αθλητές–ριες:
Νίκογλου Παράσχος για 1ο Poom
Σεφερίδης Δημήτριος για 1ο Poom
Παπαδόπουλος Αλέξανδρος για 1ο Poom
Μιχαηλίδης Πέτρος για 1ο Poom
Φουλεδάκη Μαρία για 1ο Poom
Αλεβιζάκη Μαρία για 1ο Poom
Γυμνόπουλος Βασίλειος για 1ο Poom
Παπαδοπούλου Πηνελόπη για 2ο Poom
Μετά το πέρας τον εξετάσεων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και στους επιτυχόντες ανήκουν όλοι οι αθλητές-ριες του συλλόγου.
Συγχαρητήρια έδωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και ο προπονητής κ. Λεμονίδης Γεώργιος για την επιτυχία και εύχονται καλή συνέχεια στον τομέα αυτόν. Ευχαριστούνε επίσης τους γονείς που είναι πάντα κοντά στα παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου, υπολογίζοντας την καλή ψυχολογία πάνω απ’ όλα.