Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 8:50:36 πμ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 01:09

Έντονη η παρουσία του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου “Μ. Αλέξανδρος”

Με την απαιτούμενη λάμψη και τον απαραίτητο ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Μια διοργάνωση που ξεπέρασε τις προσδοκίες του πλήθους των πολιτικών φορέων, των διοργανωτών, των αθλητών που συμμετείχαν αλλά και των θεατών που την παρακολουθήσαν, τόσο από κοντά, όσο και από την τηλεόραση. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών περιελάμβανε, τη μεγάλη διαδρομή των 42χλμ. από την πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας την Πέλλα, μέχρι την σύγχρονή, την Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και αυτές των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 1.000μ., ο οποίος σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς συμμετείχαν 1.100 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, στέλνοντας με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε σημείο της γης, το περιβαλλοντολογικό μήνυμα…«Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος». Δείγμα δε, της άρτιας οργάνωσης αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των μαθητών, αρμόδιοι και εθελοντές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν άμεσα το πλήθος σε ένα σημείο, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή ροή του τερματισμού.
Παρά το ψιλόβροχο οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίστηκαν ιδανικές από το σύνολο των αθλητών που πήραν μέρος στα αγωνίσματα, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις πολύ καλές επιδόσεις τους.
Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε στη διοργάνωση με 40 αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών του που έτρεξαν στα 1000 και με τους Νίκο Χατζάκο, Φίλιππο Μισαηλίδη και Αιμίλιο Μαβίδη που αγωνίστηκαν με  επιτυχία στα 10.000 μ.
Στους αγώνες σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Κιλκίς ο οποίος διέθεσε τα μεταφορικά μέσα για την μεταφορά των αθλητών , ενώ ο δήμαρχος του Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης έκανε και την απονομή των επάθλων στους νικητές του δρόμου των 10 χιλιομέτρων της κατηγορίας των Ανδρών.
Το περιβαλλοντολογικό μήνυμα της  διοργάνωσης  δε θα μπορούσε να μεταδοθεί με καλύτερο τρόπο από τα μικρά παιδιά. Η προσέλευση των μαθητών ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς και Αντοπρόεδρος του ΓΑΣΚ Νίκος Σερασκέρης τόνισε : « Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών που με μεγάλο ενθουσιασμό , έτρεξαν ως το τέλος αυτά τα 1.000 μέτρα. Ευχαριστούμε τον δήμο Κιλκίς για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του. Ο σκοπός επετεύχθη κι έτσι περιμένουμε με χαρά τα παιδιά και στην επόμενη διοργάνωση».