Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12:45:46 πμ
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 20:58

Η δράση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς (28-8-2020)

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης, το τρέξιμο παραμένει ένας τρόπος διαφυγής από την σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Οι περισσότεροι αγώνες δρόμου και βουνού των τελευταίων μηνών αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν ωστόσο υπήρξαν και διοργανώσεις που ακολουθώντας τους περιορισμούς και φροντίζοντας για την ασφάλεια αθλητών και εθελοντών  έδωσαν εκκίνηση. Έτσι  αρκετοί αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς δεν άφησαν τους καλοκαιρινούς μήνες ανεκμετάλλευτους.

 

Ο OLYMPUS MYTHICAL TRAIL ήταν  ο αγώνας που άνοιξε τον δρόμο για την διεξαγωγή αγώνων βουνού εφαρμόζοντας εγκεκριμένο πρωτόκολλο και προσαρμόζοντας την διεξαγωγή του στις νέες συνθήκες.  Έτσι 200 περίπου αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στις 5 Ιουλίου στον Όλυμπο  τον αγώνα αυτό μήκους 100 χιλιομέτρων. Oι Κυριάκος Αβράμογλου και Μπάμπης Μακρίδης συμμετείχαν από τον σύλλογο μας στη δύσκολη αυτή δοκιμασία στο «βουνό των Θεών».

Το Σάββατο 1 Αυγούστου από το χωριό Πύργοι του νομού Δράμας δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα Six Peaks. Οι αθλητές περνώντας από τις ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού Όρους κατέληξαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο καλύπτοντας 2.500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Από τον σύλλογο μας συμμετείχαν οι Θάνος Βορρές και Γιώργος Σιώτης και απόλαυσαν την πανέμορφη και απαιτητική διαδρομή.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στα βουνά της Ροδόπης  ο αγώνας των 82 χιλιομέτρων Rodopi Challenge o οποίος είχε αναβληθεί καθώς ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Απριλίου. Ο κλασσικός 50miler προσέλκυσε και φέτος 175 αθλητές από όλη τη χώρα. Αν και η ζέστη και η υγρασία δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των αθλητών, τα μαγευτικά τοπία τους αποζημίωσαν. Οι Δραγανίδης Αναστάσιος, Κατσαρώνας Σταύρος, Κυριάκος Αβράμογλου και Σταύρος Αλέξογλου από το σύλλογο μας έζησαν την δυνατή αυτή εμπειρία.

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή συνέχεια!