Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 2:21:24 πμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:31

Μπαίνει στη “μάχη” μαραθωνίου o Γ. Παπαδόπουλος

Στη μεγάλη "μάχη" του διεθνούς μαραθωνίου δρόμου της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα μπει αυτή την Κυριακή ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο 25χρονος αθλητής ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία του στη Βοστόνη, όπου διαμένει και εργάζεται σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και δηλώνει έτοιμος να τρέξει γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά τον αγώνα των 42,125 χιλιομέτρων της μαραθώνιας διαδρομής.


Ο μαραθώνιος της Φιλαδέλφειας συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους διεθνείς μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο και φέτος έχουν δηλώσει να αγωνιστούν περισσότεροι από 25.000 δρομείς από όλο την υφήλιο.
Στόχος του Παπαδόπουλου είναι να τερματίσει σε μία επίδοση κοντά στις 2 ώρες και 30 λεπτά και φυσικά πιο κάτω από τις 2 ώρες 35' που είναι η ατομική του επίδοση και που σημείωσε φέτος τον Απρίλιο στον διεθνή μαραθώνιο της Βοστόνης.
Ο κιλκισιώτης αθλητής συμπεριλαμβάνεται, βάσει των φετινών επιδόσεων, στην οκτάδα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων για το 2009 και θα επιδιώξει να βελτιώσει την θέση του στην κατάταξη.