Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:01:32 μμ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:28

Μπήκε στον τελικό ο Π. Βαϊτσούδης

Με άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο του προκριματικού αγώνα του Παγκόσμιου Σχολικού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ ο πρωταθλητής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Βαϊτσούδης.


Ο κιλκισιώτης αθλητής προκρίθηκε ως 4ος του αγώνα επιλογής στη δισκοβολία με βολή στα 51,13 μ. Μια βολή που την πέτυχε στην δεύτερή του προσπάθεια (η πρώτη ήταν άκυρη). Στην πρώτη θέση των προκριματικών προκρίθηκε ο Κύπριος Μιχάλης Κλατσιάς με 56,96 μ. , στη δεύτερη ο Elsa Zankawi από το Κουβέιτ με 55,42 μ και στην τρίτη ο Pavel Derkach από τη Ρωσσία με 53,37 μ. Τον Βαϊτσούδη ακολούθησαν οι Martin Novak από την Τσεχία με 50,25 μ και ο Saivatore Iarapolis από την Ιταλία με 48,44 μ.
Με βάση τα αποτελέσματα του αγώνα επιλογής ο Παναγιώτης δείχνει ότι μπορεί να πετύχει μια πολύ σημαντική διάκριση στον σημερινό τελικό του αγωνίσματος με φιλοδοξίες που φτάνουν ακόμη και στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Οι αγώνες του Παγκόσμιου Σχολικού πρωταθλήματος στίβου  διεξάγονται από τις 7 μέχρι της 12 Δεκεμβρίου με την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) και ο Βαϊτσούδης είναι ο μοναδικός αθλητής σχολείων του ν. Κιλκίς που μετέχει στην διοργάνωση.