espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 2:16:14 πμ
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 12:17

Παπανικολάου: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να τιμήσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο

Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμήσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για τη μακρόχρονη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό δικαιώνει καθημερνά θέσεις, προβλέψεις και κριτικές παρατηρήσεις, που έγιναν στο παρελθόν αλλά και την τήρηση των αρχών του από την πλευρά του κ. Βασιλακόπουλου.

 

Θυμάμαι την πρώτη συνάντηση μου με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, στις αρχές του 1980 στη Θεσ/νίκη. Μου έκανε εντύπωση ο δυναμισμός και η ωριμότητά του. Μιλούσε για την καλαθοσφαίριση με πάθος και πόσο αυτή ταιριάζει στον Έλληνα.

Μιλούσε για την μπασκετική οικογένεια που πρέπει να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα. Μιλούσε για την αποκέντρωση και τον Έλληνα ξεχασμένο μπασκετμπολίστα, παίρνοντας πρωτόγνωρες αθλητικές πρωτοβουλίες. 

Έκανε τους Έλληνες, με την καθοριστική του συμμετοχή, περήφανους στην κατάκτηση των τίτλων της Εθνικής, αλλά και των σωματείων, φέρνοντας την ελληνική καλαθοσφαίριση στις πρώτες δυνάμεις παγκοσμίως.

Με αυτή την αφορμή ίσως πρέπει και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να αναγνωρίσει και να του απονέμει την μεγίστη τιμή για το σημαντικό του έργο, που δεν είναι  άλλη από αυτή του Επίτιμου Προέδρου της.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΑΣΕΚΜ