Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 4:18:47 πμ
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:37

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία ο Γιάννης Κορακίδης του Γ.Σ. Μανδρών

Μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Γιάννη Κορακίδη του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών στη σφυροβολία, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.

 

Περιπετειώδης όμως ο τρόπος της απόδοσης δικαιοσύνης σε μια αδικία που πήγε αρχικά να γίνει και να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας.

Στην αρχή φάνηκε στο επίσημο σύστημα ότι η μεγάλη βολή του Κορακίδη ήταν έγκυρη στα 79.11 μ., μια επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Ωστόσο, ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας είδε το βίντεο και έκρινε άκυρη τη βολή του. Η ελληνική αποστολή μέσω του επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργου Γιατρουδάκη διαμαρτυρήθηκε έντονα, καταθέτοντας ένσταση.

Έτσι, η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε και με το νέο αποτέλεσμα ο Γιάννης Κορακίδης χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και 17ο συνολικά.

sportlive.gr

 

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Θερμά συγχαρητήρια, στον Γιάννη Κορακίδη του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών,  ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.
Η κατάκτηση του χρυσού, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, για όσα μπορεί να πετύχει το Κιλκίς αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα! Προχωράμε δυνατά!»

Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Πολλά συγχαρητήρια στον Κιλκισιώτη αθλητή Γιάννη Κορακίδη, για την επιτυχία του κατακτώντας την 1η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου U20 στο αγώνισμα της σφυροβολίας στο Κάλι της Κολομβίας. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάκτηση της 4Ης θέσης από τον Έλληνα αθλητή Νίκο Πολυχρονίου. Το χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Κορακίδη  μας δίνει τεράστια χαρά ως Έλληνες, μας γεμίζει υπερηφάνεια καθώς ανοίγει δρόμους για πολλούς νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Ανδρέας Βεργίδης, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς: «Η σπουδαία νίκη-διάκριση του  Γιάννη Κορακίδη τιμά και προβάλλει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Ελλάδα. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι μία σπουδαία εξέλιξη για όλους τους Κιλκισιώτες και όλες τις Κιλκισιώτισες, “τοποθετώντας” την περιοχή μας στον παγκόσμιο “χάρτη” του αθλητισμού”.

Θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Κορακίδη και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του σε όλη αυτή τη σπουδαία πορεία».

Δημήτρης Κυριακίδης, δήμαρχος Κιλκίς: Θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό σφυροβόλο Γιάννη Κορακίδη που με τη μεγαλειώδη διάκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της σφυροβολίας Κ20 ανέβασε στο υψηλότερο βάθρο το αγώνισμα του στίβου και τον τόπο μας.

Ο νεαρός Κιλκισιώτης αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών απέδειξε περίτρανα ότι η δύναμη της θέλησης και η αγάπη για καθετί που αγωνιζόμαστε με ενθουσιασμό και πάθος είναι οι ασφαλείς οδηγοί για την επιτυχία.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή του Γιάννη Κορακίδη για να τιμήσουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας όπως του αξίζει.