Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 8:16:46 μμ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 08:56

Ζεσταίνονται οι μηχανές στο ΧΩ.ΜΑ. 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car τον Ιούνιο στην Αργυρούπολη

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Κιλκίς κινούνται αγέρωχα στις χωμάτινες πίστες της Αργυρούπολης, την ολοκαίνουρια υποδομή που θα διευκολύνει αφάνταστα τις οργανωτικές τους επιδιώξεις, βάζοντας ψηλά τον πήχη, με ορόσημο τη νέα χρονιά.

Στον φετινό σχεδιασμό του Χωμάτινου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΧΩ.ΜΑ) Κιλκίς  έχουν θέση δύο φιλόδοξες αθλητικές διοργανώσεις που υπόσχονται μοναδικά θεάματα και είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη: το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car, που έχει ήδη ‘’κλειδώσει’’ στο αγωνιστικό πρόγραμμα  της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (Ο.Μ.Α.Ε.) τον Ιούνιο – αντίστοιχοι αγώνες κατά τη διάρκεια του 2024 θα πραγματοποιηθούν σε Μεσσηνία, Κύμη, Ηλεία, Κόρινθο και Χαλκίδα - και οι αγώνες κυπέλλου δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδας, ενώ υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση για πιθανή φιλοξενία του κυπέλλου ράλλυ χώματος Θερμαϊκού.

Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car έχει βαρύνουσα σημασία και ως διοργάνωση αλλά και ως συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλει από την ίδρυσή του το 2015 ο Σύλλογος, για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσα από τα γοργοκίνητα κανάλια του μηχανοκίνητου αθλητισμό. Πρόκειται για αγώνες άμεσου ανταγωνισμού που θα δοθούν σε κλειστή κυκλική πίστα με τη χωμάτινη φόρμουλα της Αργυρούπολης να δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό μέρος. Είκοσι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα είναι μια καλή μαγιά για το πρωτάθλημα. Στόχος του ΧΩ.ΜΑ, όπως λέει με παιδικό ενθουσιασμό ο Πρόεδρός του Τάσος Αβραμίδης είναι το Κιλκίς να μπει αποφασιστικά  στο χάρτη βαλκανικών και ευρωπαϊκών αγώνων σε χωμάτινη πίστα και η καινούρια διαμόρφωση της Αργυρούπολης, που ακολουθεί το πρότυπο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι το εισιτήριο για την προοπτική αυτή.  Όσο για το κύπελλο δεξιοτεχνίας, φέτος τραβά σε μάκρος, γίνεται τριήμερο, προκειμένου οι υποστηρικτές του αθλήματος να έχουν τον χρόνο και την άνεση να παρακολουθήσουν αγώνες δεξιοτεχνίας στην περιοχή του Αεροδρομίου Κιλκίς, σταθερό σημείο αναφοράς, και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις ιστορικού αυτοκινήτου, εκθέσεις προϊόντων αυτοκινήτου, συναυλίες κ.α.

Η κοπή της πίτας του ΧΩ.ΜΑ, το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ήταν μια καλή ευκαιρία στη Διοίκηση, στα μέλη και στους πολλούς φίλους, όπως φάνηκε από τη μαζική συγκέντρωση, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να συζητήσουν από κοντά για αγώνες, τεχνικές, ταχύτητα και πίστες! Αναμενόμενο, για έναν Σύλλογο που έχει στις τάξεις του 54 μέλη, εκ των οποίων το 1/5 είναι αθλητές και κοντράρονται στους δρόμους, προσθέτοντας μετάλλια διακρίσεων από τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

 Είχε όμως και τιμητικό χαρακτήρα η εκδήλωση στο πρόσωπο τριών Κιλκισιωτών, οι οποίοι έχουν δώσει ψυχή και αγωνιστικότητα στο άθλημα. Ο Μαργαρίτης Φούρναρης, ο πρώτος Πρόεδρος της ιστορικής Λέσχης Αυτοκινήτου Κιλκίς, που ιδρύθηκε το 1979, παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, που τον βράβευσε, την τιμητική πλακέτα. Δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του ΧΩ.Μ.Α σε ότι χρειαστεί και η εμπειρία του είναι ένα πλούσιο κεφάλαιο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό του τόπου. Η παλιά φρουρά των Κιλκισιωτών έχει να πει πολλές ιστορίες για την πρωταγωνιστική συμμετοχή του κ. Φούρναρη στην αθλητική ζωή του τόπου, για τους αγώνες ράλλυ και δεξιοτεχνίας που διοργάνωσε η Λέσχη με κορυφαία διοργάνωση το ράλλυ Σκρα – Κιλκίς – Λαχανά και τη συμμετοχή, επίσης, του Κιλκίς στο ράλλυ των Θεών, στο ράλλυ Ακρόπολις! Ο χάλκινος Αλέξανδρος Αβραμίδης, που αναδείχθηκε τρίτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου, στην κατηγορία Plus C 6, βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Χατζηαποστόλου και ο Ευάγγελος Παπατριανταφύλλου, πρωταθλητής στο κύπελλο αναβάσεων Βορείου Ελλάδας στην κλάση Ε12 από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουριστικής πολιτικής Αναστάσιο Καζαντζίδη.

Μαίρη Τσοτσάκη