Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:07:42 μμ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 11:58

2ο Δημοτικό σχολείο Αξιούπολης: Στηρίζουμε με ευαισθησία τα παιδιά της Θεσσαλίας

Οι μαθητές/μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης συμμετείχαν στην «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού 2023», με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ΠΕ11 κ. Δαμιανής Παρτασίδου-Βαβάμη και όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Επελέγησαν για τις δράσεις μας 4 ΕΥ: ΕΥαισθησία, ΕΥτυχία, ΕΥγένεια, ΕΥ_αγωνίζεσθαι.

Η πρώτη δράση μας ήταν ο Δρόμος Υγείας και Ευεξίας με περπάτημα για 2023 μέτρα. Ήταν εξαιρετικά ευχάριστη η διαδρομή για όλους μας στις παρυφές της πόλης, μέσα στο πράσινο και την ησυχία. Ακούσαμε ακόμη και το κελάηδημα των πουλιών που μας συντρόφευαν.

Η δεύτερη δράση μας ήταν η διοργάνωση σκυταλοδρομίας, σε διαδρομή με εμπόδια, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του σχολείου. Σ’ αυτήν αναπτύχθηκε παράλληλα μια άλλη δράση που αφορούσε τα παιδιά της Θεσσαλίας, των οποίων τα σπίτια και τα σχολεία επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά μας συναγωνίστηκαν με ΕΥγένεια και συγκέντρωσαν υλικά για τους συγκεκριμένους μαθητές/τριες.

Η παράλληλη αυτή δράση ονομάστηκε: «Εμείς τα παιδιά της Μακεδονίας στηρίζουμε με ΕΥαισθησία τα παιδιά της Θεσσαλίας» και αφορούσε τη συγκέντρωση υλικών όπως γραφική ύλη σχολείου: μολύβια, γόμες, ξύστρες, στυλό, γεωμετρικά όργανα κ.ά., σχολικά είδη ζωγραφικής: μπλοκ, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κόλλες κ.ά, σχολικά χαρτικά είδη: τετράδια, φακέλους, σημειωματάρια κ.ά., βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και γνώσεων για παιδιά, αθλητικά σχολικά είδη: μπάλες, σχοινάκια κ.ά., από γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς. Στο τέλος μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί χόρεψαν τον θεσσαλικό χορό «Καραγκούνα».

Τα πάρα πολλά, ομολογουμένως, συγκεντρωθέντα υλικά αποτέλεσαν το αντικείμενο του αγώνα σκυταλοδρομίας. Τα υλικά αυτά, αφού τα συσκευάσαμε σε πέντε χαρτόκουτα, τα στείλαμε με μεταφορική εταιρεία στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά Καρδίτσας.

Η τρίτη δράση ήταν η διοργάνωση παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου: Φιδάκι, Ρολόι, Μπόουλινγκ, Το μαντιλάκι πέρασε, Κορδέλα, Πεναλτάκια χωρίς τερματοφύλακα, Κάμπια, Αλυσίδα, Ελεύθερες βολές μπάσκετ. Αυτά τα παιχνίδια ήταν, ομολογουμένως, η «χαρά των παιδιών»!

Τέλος, ως τέταρτη δράση διοργανώθηκε εικαστική αποτύπωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από τους μαθητές/μαθήτριες και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους. Τα έργα των παιδιών εκτίθενται στο ισόγειο του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης εκφράζει σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών μας τις ευχαριστίες του για την πολύ θερμή ανταπόκριση και συμμετοχή τους στη μεγάλη επιτυχία που είχε η δράση μας.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά ευχαρίστησε με μήνυμά του τους μαθητές/τριές μας, τους γονείς/κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς για τα 5 δέματα με τα σχολικά υλικά που τους στείλαμε, τα οποία παρέλαβαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ευχόμενος «υγεία σε όλους».