Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:26:12 πμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:27

3η Πανελλήνια θέση για το 1o Γενικό Λύκειο Kιλκίς

Η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης και την Τετάρτη 4 Μαρτίου ταξίδεψε στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, όπου το διάστημα 5 έως 8 Μαρτίου, συμμετείχε στην τελική φάση του θεσμού.


Η ομάδα αυτή, με προπονητή τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γεωργιάδη Νικόλαο, έδωσε σπουδαίο αγώνα και κατάφερε να φτάσει μέχρι και το μικρό τελικό της διοργάνωσης, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες σχολικές ομάδες Χειροσφαίρισης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου για το σχολικό έτος 2008-09, γεγονός το οποίο πέρα από την ομαδική διάκριση και την αναγνώριση του σχολείου, έχει πολλές θετικές προεκτάσεις αγωνιστικά όσον αφορά στις ατομικές διακρίσεις που κατακτούν σαν αθλητές και συναισθηματικά-ηθικά ως τη δικαίωση των κόπων τους.
Η Κιλκισιώτικη ομάδα για να φτάσει έως το μικρό τελικό του Πρωταθλήματος και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, νίκησε στους προκριματικούς αγώνες, δύο ομάδες Λυκείων της Β. Ελλάδος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την Τελική Φάση ήταν 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς- 2ο ΓΕ.Λ. Ευόσμου 39-26, 2ο ΓΕ.Λ. Ξάνθη-1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς 16-29.
Στο Λιτόχωρο η ομάδα του νομού μας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στις 5/3/09 την ομάδα του ΓΕ.Λ. Ρίου, την οποία κέρδισε 19-38 και την ομάδα του ΓΕ.Λ. Πολυχνίτου Μυτιλήνης, την οποία κέρδισε 26-15. Ο τρίτος αγώνας έγινε στις 6/3/09 με το Λύκειο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, από την ομάδα του οποίου χάσαμε με διαφορά ενός τέρματος, 23-22. Ωστόσο το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς πήρε την πρόκριση για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Στις 7/3/09 έγιναν οι ημιτελικοί αγώνες όπου η κατάταξη των ομάδων έφερε το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς εναντίον του 2ου ΓΕ.Λ. Νάουσας και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 32-25 υπέρ του 2ου ΓΕ.Λ. Νάουσας. Το γεγονός αυτό οδήγησε την ομάδα του 1ου Γενικό Λυκείου Κιλκίς στο μικρό τελικό εναντίον του 3ου ΓΕ.Λ. Κέρκυρας, 8/3/09, την ομάδα του οποίου κέρδισαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς 33-27 και στέφθηκαν τρίτοι πανελληνιονίκες για τι σχολικό έτος 2008-09.
Αναλυτικά η σύνθεση της σχολικής ομάδας χειροσφαίρισης μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς: ΑΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΕΪΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΩΝ, ΛΑΣΚΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Προπονητής και συνοδός καθηγητής: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής συγχαίρει όλους τους συντελεστές της μεγάλης νίκης, τους μαθητές, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και το συνοδό της ομάδας, την Διεύθυνση του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς και τους ευχαριστεί για την πολύ καλή συνεργασία.