Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 7:21:03 πμ
etpa
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 21:22

Άνοιξαν τα σχολεία-νηπιαγωγεία στο ν. Κιλκίς με συμμετοχή 73% και 62% αντίστοιχα

Συντάκτης:

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτούργησαν αυτήν την εβδομάδα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού μετά το δίμηνο κλείσιμο λόγω της πανδημίας.
Από τη Δευτέρα λοιπόν στα θρανία των δημοτικών σχολείων του νομού κάθεται περίπου το 73% των μαθητών καθώς η επιφυλακτικότητα μερίδας γονέων μεταφράστηκε σε απουσία του 27% περίπου των μαθητών από τα μαθήματα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, τα σχολεία κατά τα άλλα λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια με τη φροντίδα και των δήμων Κιλκίς και Παιονία (καθαριότητα, απολύμανση, ανέπαφη θερμομέτρηση, αερισμός των αιθουσών) κι αν πρέπει να αποδώσουμε το κλίμα είναι διάχυτη η ικανοποίηση των μικρών παιδιών που ξαναβρέθηκαν μεταξύ τους στις τάξεις ύστερα από το δίμηνο εγκλεισμό.
Με μικρότερη συμμετοχή, λίγο μεγαλύτερη του 60% (625) λειτουργούν και τα νηπιαγωγεία του νομού. Μικρότερα παιδιά, μικρότερη συμμετοχή είναι ο κανόνας ο οποίος βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στους παιδικούς σταθμούς. Εκεί η συμμετοχή είναι μικρότερη του 50% καθώς πέραν της επιφυλακτικότητας λόγω της πανδημίας η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ωθεί πολλούς γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στα σπίτια.