Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:27:03 πμ
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 14:25

Από το πρώην λύκειο στο πρώην ΤΕΙ

oaed-kege
Η φτώχεια δεν φέρνει μόνο γκρίνια. Ενίοτε αναζητεί και τζάμπα – στέγη. Τα 140 χιλιάρικα που απαιτούνται για τη επισκευή - διαρρύθμιση του τετραόροφου κτηρίου της μητρόπολης (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου)φαντάζουν πολλά και πάντως δυσεύρετα για την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναζητούνται εναλλακτικά στο Κιλκίς κτήρια του Δημοσίου που θα μπορούσαν να στεγάσουν τη δύσμοιρη Δικαιοσύνη.
Στην ημερήσια διάταξη λοιπόν τις τελευταίες ημέρες και μετά την έντονη κινητικότητα των τελευταίων 15 ημερών με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Γ. Γεωργαντά και την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρώπη Αρτόγλου ήρθε το κτήριο του ΟΑΕΔ και ειδικότερα το τμήμα όπου μέχρι προ τινός στεγαζόταν το παράρτημα ΤΕΙ, το οποίο και μεταστεγάστηκε στο νέο κτήριο ΤΕΙ στην είσοδο της πόλης.
Για την καταλληλότητα-λειτουργικότητα  του κτηρίου καθώς και τις ενδεχόμενες εργασίες διαρρύθμισής του κλιμάκιο τεχνικών της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» βρέθηκε στο Κιλκίς και εξέτασε αναλυτικά τους χώρους.
Όπως είναι ευνόητο η επιλογή του χώρου εξαρτάται πλέον  όχι μόνο από την καταλληλότητά του αλλά και από το κόστος (επισκευής , διαρρύθμισης και ενοικίασης) με τον κτήριο του ΟΑΕΔ να φαντάζει πλέον ισχυρό φαβορί αφού ανήκει στο Δημόσιο και δεν θα υπάρχει ενοίκιο.
Αλλά επί του θέματος είδαμε και ακούσαμε τόσα πολλά ώστε κάθε πρόβλεψη είναι απολύτως παρακινδυνευμένη. 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Η τραγική οικονομική συγκυρία όπου και τα 140 χιλιάρικα φαντάζουν «βουνό» Οδηγούν το Δημόσιο σε λύση –τζάμπα για τη στέγαση των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης. Κλιμάκιο τεχνικών εξετάζουν το κτήριο και την καταλληλότητα των χώρων του κτηρίου του ΟΑΕΔ