Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:15:37 μμ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 18:53

Εγκαίνια 6θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης εγκαινίασε την Παρασκευή  τη λειτουργία του νεόδμητου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς τους, στους γονείς και κηδεμόνες καλή και γόνιμη σχολική χρονιά στο νέο σχολικό τους συγκρότημα ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες συστάσεις στους μαθητές να φροντίζουν να διατηρούν όμορφο και καθαρό το καινούριο τους σχολείο αξιοποιώντας τους άνετους και λειτουργικούς του χώρους για τη διδασκαλία, την άθληση και το παιδικό παιχνίδι.
Αναφερόμενος στο κατασκευαστικό μέρος του έργου τόνισε ότι το κτηριακό συγκρότημα σχεδιάστηκε επί Νομαρχίας του κ. Βαγγέλη Μπαλάσκα και υλοποιήθηκε επί δημοτικής του θητείας. Το νέο διδακτήριο της Νέας Σάντας καλύπτει έκταση περίπου δύο στρεμμάτων, διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εργαστηρίων, αίθουσες διοίκησης, κοινωνικούς, αθλητικούς και βοηθητικούς χώρους και ολοκληρώθηκε με πιστώσεις του Ε.Σ.Π.Α. ύψους 1.679.960,23ευρώ, με μέση έκπτωση του έργου στη δημοπρασία το 46,40%.    
Στην τελετή αγιασμού την οποία ευλόγησε ο ιερέας Χ. Καζνακίδης και εγκαινίων του σχολείου παρέστησαν και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Πρασίνου Χ. Πιπερίδης, η δημοτική σύμβουλος Μ. Μωϋσίδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας Χ. Σιδηρόπουλος, ο π. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σάντας Ν. Χωλίδης,  η αν. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Μ. Τσιραμπίδου, ο σχολικός σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Κιλκίς Π. Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Β. Αμοιρίδης,
ο Πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ι. Καραϊτης, εκπρόσωπος της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας ''Πόντος'', ο Διοικητής του Α.Τ. Νέας Σάντας
 Ε. Μανουσαρίδης,  εκπαιδευτικοί και γονείς.