Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, 11:14:35 μμ
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 19:09

Επικίνδυνος αγώνας δρόμου η μετακίνηση για τους φοιτητές του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς

Σημαντικό πρόβλημα με τη μετακίνηση αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς.

Η πρόεδρος των φοιτητών του συλλόγου του τμήματος, Ανθή Βασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι φοιτητές κινούνται με ταξί αφού υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια μέσω ΚΤΕΛ, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σε καμία περίπτωση την επιστροφή των φοιτητών καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 20:00 και τα δρομολόγια τελειώνουν στις 14:00.

 

Πολλοί φοιτητές διασχίζουν έναν επικίνδυνο δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων με τα πόδια, δηλαδή μία απόσταση περίπου 45 λεπτών ενώ κάποιοι παίρνουν και ταξί αλλά εκεί φυσικά το κόστος εκτοξεύεται, όπως επισήμανε η Ανθή Βασιλείου.

«Το τμήμα μας είναι μοναδικό στον τομέα της μόδας, το μοναδικό δημόσιο τμήμα. Περιλαμβάνονται μαθήματα σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας της μόδας, έχουμε μαθήματα κλωστοϋφαντουργίας, κοστολόγησης, μάρκετινγκ, πατρόν και διάφορα άλλα σχεδιαστικά προγράμματα», σχολίασε σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών.

 

Τον Μάρτιο του 2023 οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ δημοσίευαν φωτογραφικό υλικό από την επικίνδυνη επιστροφή φοιτητριών από το Τμήμα τους στην πόλη και έγραφαν:

Όποιος έχει ντροπή πάνω του ας ντραπεί

Κιλκίς Μάρτιος 2023. Φοιτήτριες - φοιτητές στο Τμήμα Σχεδίασης -Παραγωγής Ενδύματος του εδρεύοντος στο Κιλκίς τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος του Δ.ΙΠΑ.Ε. επιστρέφουν στην πόλη ύστερα από τα μαθήματα που παρακολούθησαν στη σχολή τους.

Με τα πόδια επιστρέφουν καθώς στη σχολή, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, η μετάβαση γίνεται είτε με ιδιωτικό Ι.Χ. αυτοκίνητο είτε με παπάκι είτε με τα πόδια.

Κι όταν γίνεται με τα πόδια οι φοιτητές αναγκάζονται να κινούνται επί του δρόμου διότι πολύ απλά πεζοδρόμια δεν έχει. Στην ΦΩΤΟ οι φοιτητές ήταν προσεκτικοί, περίμεναν να περάσουν τα αυτοκίνητα –σιγά μην σταματούσαν οι οδηγοί να περάσουν τα παιδιά…-κι ύστερα να διαβούν απέναντι, να περπατήσουν στο χωραφόδρομο και μετά δίπλα στην περίφραξη του στρατοπέδου για να βρεθούν στην πόλη. Πάντα ταύτα στην αρχή του κόμβου –ο θεός να τον κάνει- στο ύψος του στρατοπέδου Καμπάνη επί της δυτικής περιφερειακής οδού.

Θα πείτε, εδώ δεν έχει πεζοδρόμια για να κινούνται οι μαθητές σε σχολεία εντός του αστικού ιστού του Κιλκίς, όπως στο 1ο Λύκειο στην περιοχή το Σαλάτς, πως να έχει πεζοδρόμιο εκτός αστικού ιστού;

Και θα έχετε και δίκιο.

Απλώς καταγράφουμε τη θλιβερή εικόνα μήπως και συγκινηθεί κάποιος εντός …εορτής.

Διότι αν συμβεί το απευκταίο και χάσουμε κάποιο παιδί μας από έναν ανεύθυνο οδηγό ή μια απροσεξία ή μια ατυχία, τότε τα «κατόπιν εορτής» δάκρυα θα είναι υποκριτικά και απλώς ο ένας δακρύων θα μεταθέτει στον άλλο τις ευθύνες.

Κι ύστερα λέμε ως Κιλκίς πως αδικηθήκαμε με ένα μόνο τμήμα στο κάποτε ΤΕΙ και τώρα Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Το δίκαιο θα ήταν κι αυτό το ένα τμήμα να μας το πάρουν και να μεταφερθεί σε κάποια οργανωμένη πανεπιστημιούπολη. Διότι πολύ απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε με την ασφάλεια, με τις ίδιες τις ζωές αθώων παιδιών που διάλεξαν το Κιλκίς για να μορφωθούν

Καταχωρίζουμε τις ΦΩΤΟ κι όποιος έχει ντροπή πάνω του ας ντραπεί.

Κρίσιμη λεπτομέρεια: Η φωτογραφία λήφθηκε μέρα μεσημέρι και με καλοκαιρία. Και παρόμοιες διελεύσεις γίνονται και βράδυ και με κρύο και με βροχή και με χιόνια, όπερ απείρως επικινδυνότερο.