Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:48:27 πμ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 11:20

Eυρωπαϊκές δράσεις και διακρίσεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας

To Σχολείο μας είχε την τιμή να συμπεριληφθεί σε εκείνα που έλαβαν μέρος στο Σεμινάριο για την προετοιμασία των -δυνητικά ωφελούμενων- οργανισμών που επιθυμούν να αιτηθούν τη χορήγηση Διαπίστευσης στον Εθνικό Φορέα για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα που είναι το ΙΚΥ.  

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε με μεγάλη πανευρωπαϊκή συμμετοχή (πάνω από 60 εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι οργανισμών) στην Κέρκυρα, το τριήμερο 13-15/9/2023. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκεί όλα τα στελέχη του ΙΚΥ που ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που αφορούν τον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και έμπειρους στην υλοποίηση προγραμμάτων συναδέλφους από όλη την Ευρώπη.

Η βιωματική και ομαδοσυνεργατική εμπειρία μας ,το τριήμερο των εργασιών του Σεμιναρίου, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την, κατά το δυνατό, άρτια σύνταξη πρότασης λήψης Διαπίστευσης από το Σχολείο μας.

Μετά, λοιπόν, από την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος ΚΑ122, που θα υλοποιηθεί τους επόμενους 18 μήνες και θα επιτρέψει σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενούς μας να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και, αφενός να μεταφέρουν εκεί την ιστορία, την κουλτούρα, τις ομορφιές και τις προοπτικές της όμορφης Παιονίας και αφετέρου να φέρουν πίσω πολύτιμες εμπειρίες από τη γνωριμία και τη συνεργασία με ευρωπαίους συναδέλφους τους, ανοίγονται μπροστά μας νέοι διεθνείς δρόμοι ακόμη μεγαλύτερης αξίας και διάρκειας.

Όσοι, λοιπόν, πολίτες της Παιονίας και των γύρω περιοχών δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμη την υποχρεωτική σας εκπαίδευση, ελάτε μαζί μας να κάνουμε αυτό το μοναδικό ταξίδι και να βιώσουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες ζωής.

Σας περιμένουμε κάθε απόγευμα, 5:30-8:30, στην έδρα του Σχολείου μας (ΓΕΛ Γουμένισσας, Ροδοπούλου 33, περιοχή Δύο Ποτάμια) ή στο τηλέφωνο 2343041581.

ΣΔΕ Γουένισσας