Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:31:17 πμ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 18:36

Γιορτή και διπλώματα στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στη Δομή Προσφύγων Νέας Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους και το τέλος των μαθημάτων για τους μαθητές/τριες που διαμένουν στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Πολυκάστρου στη Νέα Καβάλα.

 

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Βικτώρια Κοεμτζοπούλου, ο Διοικητής της Δομής, κ. Αναστάσιος Ζαχαρίου και η κ. Μάνου Παναγιώτα, υπεύθυνη μη τυπικής εκπαίδευσης της SolidarityNow, υποδέχτηκαν εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των παιδιών. Δόθηκαν, από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα και άλλους εκπαιδευτικούς, αναμνηστικά διπλώματα για τη φοίτηση των μαθητών/τριών και πραγματοποιήθηκαν παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Συγκινητική υπήρξε η ομιλία ενός εφήβου μαθητή της Δομής που φέτος αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης για τα παιδιά των μεταναστών και προέτρεψε τους παριστάμενους/ες γονείς να στηρίζουν και να αποζητούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα Ελληνικά Σχολεία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη ξενάγηση των εκπαιδευτικών σε όλη τη Δομή Φιλοξενίας και τη γνωριμία τους με τα στελέχη της.