Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 3:03:17 μμ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 09:57

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου με τα μάτια των μαθητών/τριών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Την Παρασκευή 17.11.2023 οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνάσιου Κιλκίς γιόρτασαν την 50η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με έναν ξεχωριστό τρόπο. Με την καθοδήγηση των μαθητών της Γ γυμνασίου και υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, όλοι οι μαθητές κλήθηκαν να δουλέψουν σε ομάδες και να αναζητήσουν πληροφορίες σε πηγές, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή –QR codes, παρουσιάσεις powerpoint και ηχητικά ντοκουμέντα- , με στόχο να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για την ημέρα.

   Με τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, κάθε τμήμα κολλούσε στα ταμπλό που είχαν στηθεί, ένα κομμάτι πανό με στίχους του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος». Η ηχογράφηση ολόκληρου του ποιήματος από τους 100 μαθητές της Γ τάξης, με τις λέξεις να αντηχούν σε κάθε γωνιά του σχολείου, έκλεισε τη μέρα με μια ανεξίτηλη υπόσχεση για μία ενεργή και ενωμένη κοινότητα.

Συγκινημένες οι υπεύθυνες καθηγήτριες Παρασκευή Αγαπίδου και Ελένη Σιδηροπούλου, ευχαρίστησαν τους εξαιρετικούς συναδέλφους και τα παιδιά της Γ γυμνασίου, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και τη συνέπειά τους στην οργάνωση αυτής της επετείου μνήμης.