Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:14:38 μμ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 20:35

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την παρεμβατική δυναμική της άθλησης και της δια βίου άσκησης θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την  πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον έτος διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς με θέμα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και  Παραολυμπιακά Αθλήματα.


Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή και καθηγητή φυσικής αγωγής, του σχολείου  κο Παπαδόπουλο Νικόλαο σχεδίασαν και υλοποίησαν πρόγραμμα αθλητικών  δραστηριοτήτων   που περιελάμβανε αγώνες πιγκ-πόγκ, διαγωνισμό τρίποντων, αγώνα ποδοσφαίρου 8Χ8 στο ανοικτό γήπεδο του σχολείου και αγώνα 5Χ5 στο γυμναστήριο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ μαθητών και καθηγητών, που έληξε με νίκη των καθηγητών.
Για μία φορά ακόμα, στην εκδήλωση συμμετείχε  το Εργαστήριο Ειδικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (ΕΕΕΕΚ) με αντιπροσωπεία μαθητών, που συνόδευαν εκπαιδευτικοί και  ειδικό  προσωπικό καθώς  και η  Διευθύντρια του σχολείου κα Τεχλικίδου Ελένη.
Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς έλαβαν μέρος σε αγώνα καθιστού βόλεϊ που είναι παραολυμπιακό άθλημα και έδειξαν τις ιδιαίτερες ικανότητές και την αγωνιστικότητά τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε  η προβολή της δεκαπεντάλεπτης ταινίας που παρακολούθησαν από κοινού οι μαθητές και των δύο σχολείων, για τη απίστευτη ιστορία του συνανθρώπου μας  Νic Vujicic, o οποίος γεννήθηκε δίχως χέρια και πόδια και έχει κατορθώσει ασύλληπτα  πράγματα στη ζωή του. Στα 33 του έχει αποκτήσει οικογένεια, κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, κολυμπά και έχει αναπτύξει αξιοζήλευτες δεξιότητες. Το τέλος της ταινίας  βρήκε όλους τους  μαθητές να χειροκροτούν θερμά με ολοφάνερη συγκίνηση.
Με την πεποίθηση ότι η δράσεις αυτές  πέρα από την άσκηση    προάγουν  και τις  κοινωνικές δεξιότητες αλλά και ιδανικά, όπως της ισότητας,  της εμπιστοσύνης της φιλίας, της άρσης του αποκλεισμού, των διακρίσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας  τα δύο σχολεία θα συνεχίσουν τις κοινές δράσεις τους στο μέλλον, σε πολλαπλά επίπεδα.