Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 12:29:58 πμ
etpa
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:18

"Καθαροί" οι μαθητές των λυκείων του ν. Κιλκίς. Μόνη παραφωνία το ΕΠΑΛ Αξιούπολης με 9 θετικά

Συντάκτης:

Γέμισαν οι τάξεις των λυκείων του νομού τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία πανελλαδικά. Ο υποχρεωτικός προληπτικός έλεγχος των μαθητών με τα self test έδειξε ότι ελάχιστο ή και μηδαμινό είναι το ποσοστό μόλυνσης των μαθητών του νομού από τον κορονοϊό.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, σε όλα τα λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) του νομού καταγράφηκαν 14 θετικά κρούσματα σε μαθητές, οι οποίοι και φυσικά δεν προσήλθαν στις αίθουσες.
Ανησυχητικός για την Αξιούπολη και την περιοχή της Παιονίας είναι ο αριθμός των μολυσμένων μαθητών του ΕΠΑΛ. Εννιά από τα 14 κρούσματα του νομού αφορούν σε μαθητές του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, σχολείο στο οποίο φοιτούν 189 μαθητές. Σίγουρα ένας αριθμός που προκαλεί ανησυχία και χρήζει ειδικότερης έρευνας.
Τα υπόλοιπα πέντε κρούσματα είναι διάσπαρτα στα λύκεια του νομού. Κατά μέσο όρο δηλαδή αναλογεί ένα κρούσμα σε τρία λύκεια καθώς στο νομό λειτουργούν 12 (τέσσερα στο Κιλκίς, Γουμένισσας, Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Χέρσου, Ευρωπού, Ν. Αγιονερίου, Καμπάνη, Σ. Μουριών). Η καλύτερη εικόνα παρουσιάστηκε στην πόλη του Κιλκίς, όπου έχουμε και το 60% των μαθητών, με σχεδόν μηδενικά κρούσματα.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι δεν προσήλθε και ένας μαθητής - αρνητής της μάσκας.