Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 10:32:27 πμ
etpa
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 20:19

Με συνταγή Κεραμέως από το ...Χάρβαντ η εκπαίδευση στην Αξιούπολη, όπου περίσσεψαν τα προσφυγόπουλα

Συντάκτης:

Μισά μισά ελληνόπουλα και προσφυγάκια που δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα.

Χρειάζεται υψηλή παιδαγωγική εξειδίκευση και ισοϋψές πολιτικό αισθητήριο για να επιχειρήσει κάποιος το ακατανόητο σε κοινούς θνητούς: Να στοιβάξει σε μια τάξη 51 ελληνόπουλα και 46 προσφυγόπουλα που δεν ξέρουν ελληνικά και να θεωρεί ότι με τη σύνθεση αυτή η τάξη θα είναι λειτουργική και -κατά το κοινώς λεγόμενον - θα μάθουν γράμματα.


Το επιχείρησαν στην Αξιούπολη, στο Γυμνάσιό της, όπου συγκέντρωσαν όλα τα προσφυγόπουλα. Κι αυτά διαβιούν σε διαμερίσματα της Αξιούπολης (6), και όσα διαβιούν σε διαμερίσματα στο Πολύκαστρο και τα πολύ περισσότερα της δομής Νέας Καβάλας.
Σημειώνουμε ότι τα περισσότερα από τα 46 προσφυγόπουλα δεν γνωρίζουν καν την ελληνική γλώσσα, αλλά αυτό κατά τους ιθύνοντες αποτελεί λεπτομέρεια. Το μείζον είναι, όπως το συνόψισε η κ. Κεραμέως στην απάντησή της προ ημερών στο Δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη που έθεσε υπόψιν της το πρόβλημα: Έχουν δικαίωμα στη μάθηση και τα προσφυγόπουλα!
Και είναι τόσο ιερό το δικαίωμα αυτό ώστε οι προσκυνούντες το δεν σκέφτηκαν πως μέσα σε μια τάξη με τα μισά παιδιά να μην γνωρίζουν καν ελληνικά, ακυρώνεται ή απαξιώνεται το δικαίωμα και των προσφυγόπουλων και των ελληνόπουλων. Καθώς μάθημα δεν μπορεί να γίνει.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια υπουργό που τελείωσε το Χάρβαντ.
Σλυμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, το πρωί της Δευτέρας λοιπόν στην Αξιούπολη και μέσα στην αυλή του Γυμνασίου Αξιούπολης, παρουσία και του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, οι γονείς -κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου συζήτησαν τις περαιτέρω αντιδράσεις τους λόγω της αναλογίας «ένας προς ένα» στη σύνθεση της α΄ τάξης του Γυμνασίου με τον ίσο αριθμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων μαθητών.
Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Παναγιώτα Παπαδοπούλου ανέπτυξε όσα επιχειρήματα μπορούσε να επιστρατεύσει, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το διάλογό του με την κ. Υπουργό, και εν τέλει:
Οι γονείς αντιδρώντας στην εν λόγω κατάσταση ζητούν επιτακτικά την αποσυμφόρηση του Γυμνασίου Αξιούπολης από προσφυγόπουλα με την κατανομή τους και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του δήμου.
Μπορεί σήμερα η έναρξη του νέου σχολικού έτους έγινε κανονικά εξαιτίας της μη παρουσίας προσφυγόπουλων στο Γυμνάσιο λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας.
Οι γονείς όμως ζητούν μέσα στο προσεχές 15θήμερο της οιονεί καραντίνας στη δομή, να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης του σχολείου. Και προειδοποιούν ότι μετά την παρέλευση των δυο εβδομάδων εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Αξιούπολης.
Να μας συγχωρούν οι γονείς, αλλά αν δεν βρουν ισχυρούς συμπαραστάτες για να ακουστεί βροντερή η φωνή τους στην Αθήνα δεν θα ιδρώσει το αυτί της κ. Κεραμέως.

Πολυμέσα