Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:58:50 μμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:02

Μελέτες στατικής επάρκειας σε δυο σχολικά κτήρια του Κιλκίς

Είναι γνωστό το άναρχο καθεστώς που επικρατεί στον τομέα των δημόσιων κτηρίων, όπου η πολεοδομική νομιμότητα αποτελεί σπάνιο είδος. Επί σειρά ετών τούτ΄αυτό επικράτησε και στον χώρο της αυτοδιοίκησης   με τα δημοτικά κτήρια να ανεγείρονται αυθαίρετα και να επιχειρείται εκ των υστέρων η νομιμοποίησή τους.


Είναι ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια έγινε αντιληπτή η αναγκαιότητα τήρησης των νόμων και μάλιστα σε περιπτώσεις όπου η νομιμότητα ισοδυναμεί με την ασφάλεια.
Αφορμή για τον πρόλογο αυτό αποτέλεσε η δημοπράτηση εκ μέρους του Δήμου Κιλκίς της σύνταξης μελέτης στατικής επάρκειας για δυο σχολικά κτήρια, αυτά του Δημ. Σχολείου Χέρσου και του 2ου Λυκείου Κιλκίς.
Με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ η μελέτη κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο της συνολικότερης «νομιμοποίησης» των σχολικών κτηρίων.
Στο μεν κτήριο του Δημοτικού Χέρσου κρίθηκε αναγκαία ύστερα από αυτοψία και διαπίστωση κάποιων προβλημάτων στο δε Λύκειο επειδή είναι πολυόροφο ύστερα και από μελέτη του σχετικού φακέλου.
Σημειώνεται ότι ενόψει της  νομιμοποίησης  των σχολικών κτηρίων ξεκίνησε ήδη να εργάζεται ομάδα υπό τον κ. Φώτη Μισσόπουλο, της αρμόδιας διεύθυνσης Πολεοδομίας, και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Λένα Αναστασιάδου, οι εργασίες  της βρίσκονται σε καλό στάδιο.
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί πλήρης φάκελος για κάθε κτήριο και να γίνουν όσες εργασίες κριθούν αναγκαίες σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που σχετίζεται και με την ασφάλεια της εκπαιδευτικής λειτουργίας.