Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 4:24:14 πμ
etpa
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 10:59

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Συντάκτης:

Αύριο ανατέλλει μια διαφορετική ημέρα για τους τελειόφοιτους μαθητές των Γενικών Λυκείων του Δήμου μας. Καλούνται για πρώτη φορά να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία, εκθέτοντας τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια μιας  εκπαιδευτικής χρονιάς, η οποία κύλησε με τις δυσκολίες της ασυνέχειας και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που αναγκαστικά μας επέβαλε η παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

 

Η δική μου συμβουλή στους νέους συνδημότες μας είναι να μείνουν συγκεντρωμένοι στις επιδιώξεις τους, σε ότι έχουν ονειρευθεί για τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να διώξουν το άγχος που δημιουργεί πάντα η δοκιμασία της πρώτης φοράς. Να είναι επίμονοι και προσεκτικοί και να μην παραιτηθούν εάν παρουσιαστεί κάποια δυσχέρεια. Χαμένος σκοπός είναι αυτός για τον οποίο καταβλήθηκε μηδενική προσπάθεια.

Το οικογενειακό περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί τους, οι φίλοι τους είναι δίπλα τους για να εμψυχώσουν τον αγώνα τους.

Κατά την εξεταστική περίοδο ως φίλοι, ως γείτονες, ως καταστηματάρχες διευκολύνουμε  την εκπαιδευτική μελέτη και αποφεύγουμε την πρόκληση θορύβων και δυνατής μουσικής που αποσπούν την προσοχή των μαθητών.

Με τη θετική σκέψη μας να βρίσκεται κοντά σας, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους  μαθητές μας με θάρρος και αυτοπεποίθηση!