Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:01:29 πμ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 21:48

Ν. Κιλκίς: Ελάχιστα κενά στην Πρωτοβάθμια. Τριάντα κενά στη Δευτεροβάθμια

Χωρίς σημαντικά κενά εκπαιδευτικών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ν. Κιλκίς. Ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια είναι καλυμμένες όλες οι θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και τα όποια κενά εντοπίζονται κυρίως στα σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα) όπου αναμένονται μέσω ΕΣΠΑ εντός των προσεχών ημερών η τοποθέτηση των ειδικών κατηγοριών προσωπικού.


Αναλυτικά:
Πλήρως καλυμμένες είναι οι θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς και εκείνες των γυμναστών και των καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας  στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Κιλκίς, όπου εργάζονται περί τους 700 δασκάλους – νηπιαγωγούς.
Τα κενά εντοπίζονται στα οχτώ σχολεία ΕΑΕΠ (1ο,2ο,4ο,5ο,6ο Δημοτικά Σχολεία Κιλκίς, 1ο Γουμένισσας και 1ο και 2ο Πολυκάστρου) στις ειδικότητες της Θεατρικής Αγωγής (5 θέσεις) εικαστικών (6 θέσεις) και Μουσικής (4 θέσεις).
Στην τελευταία κατηγορία των μουσικών εντοπίζονται και λίγα κενά και σε άλλα συμβατικά σχολεία.
Όπως διαβεβαιώνουν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός των ημερών αναμένεται η τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών  των κατηγοριών αυτών, διαδικασία που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.
Στην Δευτεροβάθμια
Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού, όπου συνολικά υπηρετούν 672 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.
Συνολικά οι ελλείψεις  δεν ξεπερνούν τις 30 και εντοπίζονται ως εξής: Φιλόλογοι 5, Μαθηματικοί 12, Φυσικοί 1, Χημικοί 3, Βιολόγοι 3, Γεωλόγοι 1.
Υπάρχουν επίσης και ορισμένα κενά σε μουσικούς, γεωπόνους. Και στη Δευτεροβάθμια αναμένεται  εντός των ημερών  η τοποθέτηση αναπληρωτών, ενώ τα όποια κενά στις κρίσιμες ειδικότητες καλύπτονται εκ των ενόντων.