espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 2:56:53 μμ

Εκπαίδευση

Οι μαθητές/τριες του Τομέα Πληροφορικής του 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς οργανώνουν δράση συλλογής, επισκευής, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης παλιού, μη χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού πληροφορικής.

Ο εξοπλισμός που θα συγκεντρωθεί ελέγχεται και αν μπορεί να επισκευαστεί, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου. Σε διαφορετική περίπτωση αποσυναρμολογείται, τα χρήσιμα εξαρτήματα αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση και τα υπόλοιπα μεταφέρονται για ανακύκλωση.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (16-12-2017)

Το 1ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα 4 παιδιών από τη ΣΤ τάξη του Δημ. Σχ.Χέρσου Κιλκίς στο 8ο φεστιβάλ Ρομποτικής για μαθητές  που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Παιδείας  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συμμετοχή δεκάδων σχολείων από όλες τις ενότητες της περιφέρειας.

Μια εξαιρετική διάλεξη από έναν καταρτισμένο επιστήμονα και έξοχο ομιλητή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς στο πλαίσιο του πολιτιστικού Προγράμματος «Δρόμοι της Μνήμης» μετά από πρόσκληση της φιλολόγου κ. Άννας Μπαδήλα.

Για άλλη μια χρονιά το εκπαιδευτικό κέντρο ξένων γλωσσών Σαγματοπούλου απέδειξε πως στηρίζει καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Η σχολή γονέων έγινε πια θεσμός στην περιοχή, όμως, φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω δημιουργώντας και ομάδες παιδιών και εφήβων! Οι ομάδες θα λειτουργούν από το μήνα Νοέμβριο έως και τον Μάιο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (13-12-2017)

Ξεκίνησε από το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών στις σχολικές μονάδες και ήδη οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς έχουν κοινοποιήσει την προκήρυξη - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των Διευθυντών /Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των δράσεων του Ομίλου Αστροφυσικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, δόθηκε διαδικτυακή διάλεξη από τον ομότιμο Καθηγητή του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σταύρο Αυγολούπη με θέμα «Κοσμικές Κινήσεις».

Από το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή τα Πρακτικά της Διημερίδας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη Διημερίδα συμμετείχε το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς με δύο εργασίες και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Μεσίγκου Σοφία και Μπαδήλα Άννα.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες της τάξης Β2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους κ. Παρέσσα Πολυχρονίδου χόρεψαν, τραγουδήσαν και διασκέδασαν με τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κιλκίς.