Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:55:55 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 09:18

Πρωτιά ΔΑΚΕ στους δασκάλους Κιλκίς

Συντάκτης:

Διατήρησε την πρωτιά και την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ισχυρό αναδείχτηκε και το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές ψήφισαν 372 εκπαιδευτικοί, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 174 ψήφους και παίρνει 5 έδρες στη διοίκηση, η Κίνηση Εκπαιδευτικών 155 ψήφους και 4 έδρες, ενώ υπήρξαν και 27 λευκά και 16 άκυρα ψηφοδέλτια. Στην Ελεγκτική Επιτροπή η ΔΑΚΕ εκλέγει τα δύο από τα τρία μέλη της.

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 23:57

Θέλουμε το ΤΕΙ στο Κιλκίς; Ας το αποδείξουμε

Συντάκτης:

Συμπληρώσαμε τουλάχιστον δυο χρόνια αφότου το νέο κτήριο του ΤΕΙ στο Κιλκίς απαλλαγμένο από εργολαβικές "δουλείες" μπορούσε να φιλοξενήσει το παράρτημα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος που λειτουργεί από το 1999  "προσωρινά" στις αίθουσες του ΟΑΕΔ. Και ο αγώνας των τοπικών παραγόντων προσανατολίζονταν να πείσουμε το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση του μητρικού ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας να επισπεύσουν τη μετακόμιση.

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 21:01

Με δυο ψηφοδέλτια οι δάσκαλοι του Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι δάσκαλοι του Κιλκίς ψηφίζουν για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και στην κάλπη θα βρίσκονται μόνο δυο ψηφοδέλτια, αφού τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για την εκλογή των οργάνων του, όπου για δεκαετίες κυριαρχούσαν στο χώρο αυτό.
Ετσι, στην εκλογική αναμέτρηση θα αντιπαρατεθούνμόνο τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της Κίνησης Εκπαιδευτικών, κάτι που έγινε και στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Tο έργο «How do you say it in your language ?» το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από τους μαθητές της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χέρσου Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών βραβεύτηκε από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning,  όχι μόνο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αλλά και με την Ευρωπαϊκή.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 21:03

Εργαστήρι Γονέων από τη Βίκυ Καλφοπούλου

Συντάκτης:

Συναισθηματικό Εργαστήρι Γονέων δημιουργήθηκε στο Κιλκίς από την Βίκυ Καλφοπούλου, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, με στόχο να προσφέρει στους γονείς ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο νέες εμπειρίες και γνώση, με προορισμό τη συναισθηματική εκπαίδευση στις σχέσεις με τα παιδιά σας.
Το συναισθηματικό εργαστήρι θα αποτελείται από κλειστές ομάδες των 8 με 10 ατόμων, με συχνότητα 2 φορές το μήνα. Δυνατότητα δημιουργίας πρωινών και απογευματινών τμημάτων, τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Την ντροπιαστική για την Πολιτεία συμπεριφορά  της έναντι των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με την καθημερινή οδύσσεια στην οποία υποβάλλονται αναδεικνύει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς  ζητώντας να εκδηλωθεί επιτέλους αποτελεσματική μέριμνα για την ευπρεπή και ασφαλή στέγασή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ταλειπωρούμενοπι επί μήνες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ έχουν προβεί σε κατάληψη του σχολέιου τους.

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2015-16 στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του Κιλκίς και του 2ου Γυμνασίου μέσα από τα μάτια παλιών και νέων μαθητών. Φυσικά το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και, ελπίζουμε, και των επόμενων.
Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την Επέτειο του ΌΧΙ. Πότε όμως ξεκίνησε να γιορτάζεται αυτή η επέτειος; Στη wikipedia διαβάζουμε:

Από το ιστολόγιο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2015-16 στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του Κιλκίς και του 2ου Γυμνασίου μέσα από τα μάτια παλιών και νέων μαθητών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» διοργάνωσαν Επιμορφωτική Συνάντηση, με θέμα: «Ψέματα κι αλήθεια, του λαού τα παραμύθια».
Η Επιμορφωτική Συνάντηση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της  Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, κατά τις ώρες 17.00 - 19.45. 

Μία εξαιρετική συλλογή ποιημάτων με διαφορετική θεματική και ποικίλο υλικό αφαιρετικού αλλά και γήινου χαρακτήρα, είναι αυτή του Χρήστου Σαμαρά, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Γουμένισσας.