Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:00:52 μμ

Εκπαίδευση

Έφτασε ο καιρός, που τα παιδιά θα αρχίσουν το σχολείο. Για κάποια είναι η πρώτη φορά (παιδικός σταθμός ή νηπιαγωγείο), ενώ για άλλα μια μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο ή το λύκειο ή μία αλλαγή σε νέο σχολείο. Για όλα όμως τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία, παραμένει μία μεταβατική περίοδος, καθώς αποτελεί κάτι νέο και άγνωστο, που φυσικά μπορεί να προκαλεί φόβο και ανασφάλεια, τόσο σε εκείνα αλλά και, περισσότερο ίσως, στους γονείς. Αυτή η περίοδος μπορεί να εξελιχθεί πιο ομαλά, αν οι γονείς είναι προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουν να καθοδηγήσουν, να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά στο νέο τους ξεκίνημα.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, σμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο ν. Κιλκίς φέτος σύμφωνα με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘Αρη Παπαδόπουλο, δεν αναμένεται να συναντήσει  ιδιαίτερα προβλήματα καθώς όλα τα σχολικά συγγράμματα  έχουν αποσταλεί εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας και αποθηκεύτηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς από όπου και τα παραλαμβάνουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού.
Άρτια αναμένεται επίσης και η στελέχωση των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρεθούν στις αίθουσες από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς.

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 23:48

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Συντάκτης:

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις που πραγματοποιήθηκε στο Dundee της Σκωτίας στις 17 και 18 Ιουλίου 2017.
Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Dundee and Angus College ένα κολέγιο που παρέχει υπηρεσίες δια βίου μάθησης σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό φάσμα (μηχανολογία, κατασκευαστικός τομέας, αθλητισμός, τέχνες, κοινωνικές επιστήμες κ.α.)
Στο έργο συμμετέχουν 6 εταίροι από τις χώρες: Ελλάδα, Σκοτία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς υλοποίησε ημερίδα παρουσίασης για τα αποτελέσματα τριών διακρατικών έργων του ERASMUS+. Συγκεκριμένα δόθηκαν γενικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και ειδικότερη αναφορά έγινε στα αποτελέσματα των έργων:

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:34

Εγγραφές στο Δ-ΙΕΚ Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς σας ενημερώνει ότι από Παρασκευή 25-08-2017 και ώρα 14:00 έως και την Παρασκευή 01-09-2017 και ώρα 14:00 γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το  εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς έλαβε έγκριση για τις ακόλουθες ειδικότητες:

Με 149 νέους σπουδαστές εμπλουτίζεται το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς (τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδυμασίας) ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο ΤΕΙ Κιλκίς εισήχθησαν 149 φοιτητές με ελάχιστη βαθμολογία τα 5.917 μόρια ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η βαθμολογική οροφή των εισαχθέντων που είναι 13.011 μόρια για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων και 14.735 μόρια για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ! Τούτο σημαίνει ότι πολλοί υποψήφιοι που θα μπορούσαν να εισαχθούν με τα ως άνω μόρια  σε σχολές ΑΕΙ επέλεξαν το τμήμα του Κιλκίς, μοναδικό άλλωστε στην χώρα με παρόμοιο αντικείμενο σπουδών.
Κι αν αυτά είναι τα ευχάριστα, μαζί με το συνολικό αριθμό των σπουδαστών του ΤΕΙ που ανέρχεται σε 850 σπουδαστές εκ των οποίων οι 600 περίπου ενεργοί, τα δυσάρεστα προέρχονται από το μέτωπο της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης μετακόμισης στο νέο κτήριο.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:21

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Ενορία Αγ. Δημητρίου

Συντάκτης:

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ανακοινώνει ότι και φέτος για το σχολικό έτος 2017-2018 με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ θα λειτουργήσει για τετάρτη χρονιά στην Ενορία μας Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άνεργοι γονείς – πολύτεκνες οικογένειες κλπ). Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για όσους νέους και νέες, άνοιξαν την πόρτα της φοιτητικής ζωής..
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους αυτούς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που τους συμπαραστάθηκαν σ' αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.
Κάθε επιτυχία λοιπόν με την ευχή να ζήσουν ωραίες εμπειρίες και να αποκτήσουν τις χρήσιμες γνώσεις, που η φοιτητική ζωή θα τους δώσει!!
Και σε όσους και όσες όμως δεν το πέτυχαν, εύχομαι κάθε επιτυχία στις επιλογές τους..
Η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες σε όλους...

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους και στις νέες του Δήμου Κιλκίς που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Η επίμοχθη μελέτη τους ανταμείφθηκε και προσέφερε ηθική πάνω από όλα ικανοποίηση στους ίδιους αλλά και στο ευρύτερο οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον που στήριξε ενεργά την προσπάθειά τους. Εύχομαι να συνεχίζουν και να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους με πίστη και αφοσίωση στη νέα εκπαιδευτική τους διαδρομή.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς υλοποίησε ημερίδα παρουσίασης για τα αποτελέσματα τριών διακρατικών έργων του ERASMUS+. Συγκεκριμένα δόθηκαν γενικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και ειδικότερη αναφορά έγινε στα αποτελέσματα των έργων:

Ο Διευθυντής της Επιμορφωτικής κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε τη σημασία ανάδειξης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προσέλευση μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτών ΕΕΚ, δασκάλων, καθηγητών κ.λπ.) ήταν αντίστοιχη του μεγάλου ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.