Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 9:50:11 πμ

Εκπαίδευση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Λυκείων σχ. Έτους 2015-16 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια του τμήματος Φυσικής Αγωγής, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.), στα αγωνίσματα δρόμου (Ατομική Χρονομέτρηση – Αντοχής). 

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Αποτελεί μια πολυδιάστατη διαδικασία, που περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που οδηγούν στην μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Πέρα από τις αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές τα παιδιά καλούνται να προσαρμοστούν σ΄ ένα νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο, το Γυμνάσιο, που δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί και τι το διαφοροποιεί από το οικείο σε αυτούς Δημοτικό Σχολείο.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 20:58

Αστροβραδιά για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Εξαιρετικά πετυχημένη ήταν η αστροβραδιά  που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στα πλαίσια δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τις εκπαιδευτικούς Ιωάννα Γκιουλέκα και Δέσποινα Μουτσάκη.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (ΟΕΣΑ) Κιλκίς της Δ/νσης Β/Θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, δια μέσου του τμήματος Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) διοργανώνει στο νομό Κιλκίς τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ μαθητών/τριών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.)  και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) στο αγώνισμα δρόμου (αντοχή και χρονόμετρο).

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 22:45

Γιορτή παιδικού βιβλίου

Συντάκτης:

Η γιορτή του Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε αφορμή συνεργασίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου με την Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Στην Πρώτη Σερρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών, θα διεξαχθεί η «ΙΒ΄ Μαθητιάδα», από 15 έως και 19 Απριλίου 2016, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 23:47

Τα μαθηματικά μυαλά του ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Κιλκίς, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Βράβευση μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ».

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μετά την πρώτη επιτυχημένη κινητικότητα στην Βιέννη της Αυστρίας, υλοποίησε την δεύτερη κινητικότητα εκπαίδευσης στην Ιταλία, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) από τις 6 μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2106.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 22:44

Λαογραφική έκθεση στο 8ο Δημοτικό

Συντάκτης:

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς λειτούργησε λαογραφική έκθεση στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος<<Γνωρίζω πώς ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας>>.

Την  Τετάρτη 30-3-2016 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς με θέμα «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», με την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη, συμμετείχε εθελοντικά στις εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός- διαγραμμίσεις) της διάβασης μπροστά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.