Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 10:32:07 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Εκπαίδευση

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 22:12

2ο Δημοτικό Κιλκίς: Απόψε Ονειρευόμαστε

Συντάκτης:

«Απόψε Ονειρευόμαστε» είναι ο τίτλος της μεγάλης εκδήλωσης που θα διοργανώσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με την ευκαιρία του κλεισίματος της σχολικής χρονιάς.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Κώστα Λαχά και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο, στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της πόλης.

Γι’ άλλη μια φορά τα γραφεία των εφημερίδων μας γέμισαν χαμόγελα και παιδικές φωνές, με την επίσκεψη των μαθητών της Β’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
Οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Χριστίνα Καπανδρίτη, είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά το πώς στήνονται οι εφημερίδες στον υπολογιστή, τη δουλειά των δημοσιογράφων με την τοπική θεματολογία και να κουβεντιάσουν με τον εκδότη μας, Κώστα Τερζενίδη, το χθες και το αύριο της δημοσιογραφίας και της τυπογραφίας.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ψηφίζουν στις 10 Ιουνίου για τους νέους διευθυντές σχολείων
Μαζί με τη μάχη των εξετάσεων αυτές τις ημέρες στα σχολεία ξεκινά και η μάχη της κάλπης!
Προτού στεγνώσει το μελάνι των Πανελλαδικών στα βασικά μαθήματα - και λίγο πριν από την έναρξη των ειδικών μαθημάτων - δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα κληθούν στις 10 Ιουνίου να ψηφίσουν για πρώτη φορά τους διευθυντές που προτιμούν στα σχολεία. Θα ακολουθήσουν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας.

Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 22:20

Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»,  παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Δ/νσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και αρκετών γονέων και εκπαιδευτικών, που εξέφρασαν τις απορίες και τα ερωτήματά τους στους ομιλητές και συντονιστές.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου σε συνεργασία με το παρατηρητήριο πρόληψης σχολικής βίας και εκφοβισμού της περιφερειακής δ/νσης Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Παρασκευή 22 Μαϊου 2015 είχαμε κοντά μας τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Αλεξάνδρα Μητσιάλη η οποία σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη εφάρμοσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «γνώρισε τους φίλους σου» που είναι στηριγμένο σε ορισμένα από τα βιβλία της και έχει να κάνει με τον ξένο και διαφορετικό αλλά και τη δύναμη της φιλίας και της ανθρωπιάς. Οι τάξεις στις οποίες εφαρμόστηκε το πρόγραμμα ήταν η Β και η Γ.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, διοργάνωσαν Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Γνωριμία με την αρχαιολογική μαρτυρία της Π.Ε. Κιλκίς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου», για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα (Erasmus +)  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020, υιοθετώντας τους στόχους του προγράμματος που αφορούν  στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης. Οι εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο  με σκοπό την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα.  

Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 23:44

Έπεσε η αυλαία του Λαϊκού Πανεπιστημίου

Συντάκτης:

Ζεστό το απόγευμα της Κυριακής (17/5/2015), όχι μόνο γιατί ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει ολοένα και πιο ψηλά, αλλά κυρίως γιατί η τοπική κοινωνία της πόλης του Κιλκίς απέδειξε πως μπορεί να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας με τη συμμετοχή του, όταν διαπιστώνει την ειλικρινή προσπάθεια των φορέων να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος, που εκπονούμε για το Δάσος, ως μέλη του πανευρωπαϊκού δικτύου των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ( Eco Schools) ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ (Learning about forests) και μέλη του εθνικού θεματικού δικτύου για το Δάσος του ΚΠΕ Μουζακίου, πραγματοποιήσαμε 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουζάκι. Συμμετείχαν μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κώστα Σακελλαρίου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και Αφροδίτη Ντίνου (υπεύθυνη του προγράμματος).

Στα πλαίσια του προγράμματος "LITTER LESS " και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την ανακύκλωση, οι μαθητές των τμημάτων  Δ1- Δ2 του  6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφτηκαν τα  εργοστάσια SONOCO και FEVROPLAST και είδαν στην πράξη τη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικού αντίστοιχα.