Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 9:18:18 μμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 23:26

ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΗ: Απονομή πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, η καθιερωμένη εκδήλωση «Απονομής των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας» και ακολούθησε η «Κοπή της Βασιλόπιτας 2016», του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης 1 «Μαγλουσίδη».

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 18:51

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Κιλκίς, Αρη Παπαδόπουλου

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους και Προϊσταμένες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην υποψηφιότητά μου. Είναι μεγάλη τιμή, ευθύνη και πρόκληση για έναν υπηρεσιακό προϊστάμενο, να έχει εκτός των άλλων προσόντων του και την αποδοχή των συναδέρφων του. Η κοινή λογική επιτάσσει προσπάθειες και ενέργειες οργανωμένες και συντονισμένες, για την επιτυχία του σκοπού μας.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 21:03

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Καθηγητών 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, οι σαράντα πέντε καθηγητές και καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έγιναν μαθητές, για μία ακόμα φορά, και παρακολούθησαν τρίωρο σεμινάριο με θέμα τις πρώτες βοήθειες.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών, των πολλών  εργαστηριακών ωρών, κυρίως της Β΄και Γ΄τάξης, καθώς και η χρήση πολλαπλών μηχανημάτων και εργαλείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας σε ανακοίνωσή του, που υπογράφουν η πρόεδρός του, Ηρώ Σολωμού, και η γραμματέας του, Ελευθερία Παπαλαζάρου, αναφέρει:
«Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίζεται 15/2 (!!!) καταργεί τα Τμήματα Ένταξης. Δηλαδή, αναφέρεται στο κείμενο: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους ... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς επιθυμώ να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιλογή μου και να απευθύνω θερμό χαιρετισμό στους μαθητές και στους γονείς αυτών, στο διοικητικό προσωπικό αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς.

Με το σύνθημα «Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε για 13η χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, με θέμα : «Οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο. Το παράδειγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού».

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 22:39

Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση

Συντάκτης:

…είναι ο τίτλος του τέταρτου κατά σειρά Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.
Στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται η επιλογή από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιοχών που παρουσιάζουν φυσικό/περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (π.χ. περιοχές Natura) και στη συνέχεια η δημιουργία μιας σειράς από εκπαιδευτικά βίντεο με δομή ηλεκτρονικού μαθήματος, με θέμα τις περιοχές αυτές (χλωρίδα, πανίδα, ανθρώπινες παρεμβάσεις) και σε εκπαιδευτικά αντικείμενα όπως η Βιολογία, η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, κλπ.

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη φορολογική και αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσεις σε βάρος της. Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, που τριπλασιάζουν τις εισφορές τους, καταργούν τα ασφαλιστικά κλιμάκια, καταργούν εντελώς το αφορολόγητο, διπλασιάζουν το φόρο (από 13 στο 26%) και την προκαταβολή (στο 100%), είναι νομοσχέδια εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.

Η επιλογή του Αρη Παπαδόπουλου για τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αφήνει πίσω της και ορισμένα κενά.
Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο, θέση η οποία πλέον προκηρύσσεται. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου.