Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:18:22 μμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:01

Ξεκίνημα στα σχολεία με αγιασμό

Συντάκτης:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τέλεσε το πρωί της Παρασκευής σε πέντε σχολεία της πόλης του Κιλκίς την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να λάβουν την ευλογία του Θεού για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 20:25

Σκοποί και φιλοσοφία της εκπαίδευσης

Συντάκτης:

Γράφει η Καρολίδου Σωτηρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, M.Sc., M.A. Φιλόλογος - Θεολόγος

Το πρωινό «κουδούνι» χτυπά  την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζοντας τη νέα σχολική χρονιά. Στο ν. Κιλκίς θα ανοίξουν 43 Δημοτικά Σχολεία και 51 νηπιαγωγεία για να υποδεχθούν τους μαθητές. Φέτος ο συνολικός αριθμός των εγγραφέντων στα σχολεία του νομού ανέρχεται σε 5.627 που κατανέμονται σε 1288 μαθητές των νηπιαγωγείων και 4.339 μαθητές  των δημοτικών σχολείων.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά και να δώσω την πατρική μου ευλογία και τις ευχές μου σε όλα εκείνα τα νέα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, του Κιλκίς, ως και της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, της Νέας Μεσήμβριας και των γειτονικών ενοριών, που μετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και με τον τίμιο αγώνα και τον κόπο τους, εισήχθησαν επιτυχώς στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:08

Eπιμορφωτική ημερίδα στην Πρωτοβάθμια

Συντάκτης:

O Σχολικός σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κιλκίς, Πάρης Παπαδόπουλος, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 8:30-13:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Είναι γνωστό το άναρχο καθεστώς που επικρατεί στον τομέα των δημόσιων κτηρίων, όπου η πολεοδομική νομιμότητα αποτελεί σπάνιο είδος. Επί σειρά ετών τούτ΄αυτό επικράτησε και στον χώρο της αυτοδιοίκησης   με τα δημοτικά κτήρια να ανεγείρονται αυθαίρετα και να επιχειρείται εκ των υστέρων η νομιμοποίησή τους.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 21:29

Κίνητρον: Κόπιασαν κι ανταμείφθηκαν

Συντάκτης:

Για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που κόπιασαν και στερήθηκαν πολύ από τον ελεύθερό τους χρόνο για μία ολόκληρη χρονιά, η καλύτερη ανταμοιβή είναι η επιτυχία τους στις σχολές που επέλεξαν.   

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:32

ΤΕΙ Κιλκίς: Πέρασαν 126 Πάνω 400 μόρια η βάση

Συντάκτης:

Αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός των γραμμένων φοιτητών στο παράρτημα Κιλκίς του ΤΕΙ. Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι φέτος εισήχθησαν 126 άτομα και μάλιστα με τη βάση (αριθμός μορίων του τελευταίου εισαχθέντα) να ανεβαίνει πάνω από 400 μόρια συγκριτικά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2014.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 20:47

Πρωτιά στο Μαθηματικό για τον Γιώργο Τσικαλά

Συντάκτης:

«Μαθηματικό μυαλό» ο νεαρός Γιώργος Τσικαλάς και είχε αποδείξει ως νεαρός μαθητής, το απέδειξε τώρα και στις πανελλαδικές εξετάσεις, με την πρωτιά του στο Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αναστέλλονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων για την νέα σχολική χρονιά Την αναστολή εφαρμογής αποφάσεων συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποβιβασμών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.