Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:23:08 μμ

Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όλοι οι υποψήφιοι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δήλωσαν το Κιλκίς είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη επιλογή, καθώς και τα μόρια που συγκεντρώνει ο καθένας τους. Απομένει βεβαίως η διαδικασία μοριοδότησης μέσω της προσωπικής συνέντευξης του κάθε υποψηφίου, διαδικασία που είχε καταργηθεί την άνοιξη και επανήλθε στις 20 Νοεμβρίου από την ίδια κυβέρνηση!

Το Δ.Σ  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε  Κιλκίς  προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην εορταστική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.
 Στην εκδήλωση θα βραβευθούν τα παιδιά συναδέλφων που πέτυχαν την εισαγωγή τους  σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά  Ιδρύματα  στις   Πανελλήνιες  Εξετάσεις   2015 και  θα πραγματοποιηθεί στην  αίθουσα του Ξενοδοχείου Kristonia την Κυριακή 3  Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30.

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποίησε  την κινητικότητα εκπαίδευσης στην Αυστρία, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 21:52

Η νέα διοίκηση της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Μετά από την συνεδρίαση της  22ης Δεκεμβρίου  2015  το  Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς  συγκροτήθηκε
σε  σώμα  ως  εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :   ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:    ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:  ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΡΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ
 ΜΕΛΗ:   ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  ΣΑΠΟΥΝΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων του σεμιναρίου «ντεκουπάζ και αυτογνωσία» με την ψυχολόγο Σοφία Δάτση.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τα πλαίσια του Κιλκίς. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, όπου μέσα από την τεχνική του ντεκουπάζ, -πολλή διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα- αναλύθηκαν και στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, (εγώ, οι σημαντικοί άλλοι, το παιδί μέσα μου).

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 22:48

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς κοντά στον συνάνθρωπο

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Χατζηπαναγιώτου Κυριακή, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία «Βηματίζω».

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 22:44

Βιωματικά εργαστήρια για την ψυχική ενδυνάμωση

Συντάκτης:

Οι ομάδες εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και ανταλλαγή εμπειριών, που λειτούργησαν από τον Οκτώβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015 στο Κιλκίς και στην Αξιούπολη και συντόνισαν οι ψυχολόγοι κα Έλλη Φρεγγίδου και κ. Σταύρος Τζαμτζής, ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις τους τη Δευτέρα το απόγευμα στις 14.12.2015.
Τα βιωματικά εργαστήρια που δεν πρότειναν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά στόχο είχαν τη δημιουργία ομάδων ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους, έλαβαν χώρα στην αίθουσα της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και στην  Ενοριακή Εστία του Ιερού Ναού «Άξιον Εστί» Αξιουπόλεως.

Αλλαγές προϊσταμένων εκπαίδευσης θα έχουμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε πανελλαδικό επίπεδο και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και του νομού Κιλκίς.
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τις θέσεις των προϊσταμένων έχουν ήδη κατατεθεί, ενώ το υπουργείο Παιδείας καθόρισε με εγκύκλιό τον τρόπο μοριοδότησης και τις ημερομηνίες που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής.

Το 1ο βραβείο κέρδισε η κινηματογραφική ομάδα του Δημοτικού Χέρσου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά «Camera zizanio» όπου και συμμετείχε με το φιλμ  «Χωρίς αύριο» (στο ελληνικό τμήμα για ηλικίες 4-12 ετών).

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην τοποθέτηση προϊσταμένων στα διθέσια και τριθέσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, όπως αναφέρει μετά από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και την αιτιολογημένη πρόταση του διευρυμένου ΠΤΣΔΕ ΚΙλκίς.
Οι νέοι προϊσττάμενοι καταγράφονται στους πίνακες που δημοσιεύουμε.