Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:30:35 πμ

Εκπαίδευση

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς επιθυμώ να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιλογή μου και να απευθύνω θερμό χαιρετισμό στους μαθητές και στους γονείς αυτών, στο διοικητικό προσωπικό αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς.

Με το σύνθημα «Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε για 13η χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, με θέμα : «Οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο. Το παράδειγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού».

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 22:39

Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση

Συντάκτης:

…είναι ο τίτλος του τέταρτου κατά σειρά Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.
Στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται η επιλογή από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιοχών που παρουσιάζουν φυσικό/περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (π.χ. περιοχές Natura) και στη συνέχεια η δημιουργία μιας σειράς από εκπαιδευτικά βίντεο με δομή ηλεκτρονικού μαθήματος, με θέμα τις περιοχές αυτές (χλωρίδα, πανίδα, ανθρώπινες παρεμβάσεις) και σε εκπαιδευτικά αντικείμενα όπως η Βιολογία, η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, κλπ.

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη φορολογική και αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσεις σε βάρος της. Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, που τριπλασιάζουν τις εισφορές τους, καταργούν τα ασφαλιστικά κλιμάκια, καταργούν εντελώς το αφορολόγητο, διπλασιάζουν το φόρο (από 13 στο 26%) και την προκαταβολή (στο 100%), είναι νομοσχέδια εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.

Η επιλογή του Αρη Παπαδόπουλου για τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αφήνει πίσω της και ορισμένα κενά.
Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο, θέση η οποία πλέον προκηρύσσεται. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου.

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 21:20

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας

Συντάκτης:

Γράφει ο Γ. ΗΛΟΝΙΔΗΣ, Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τ. Διευθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής  Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

 

Η ρύπανση – μόλυνση του περιβάλλοντος είναι η αλλοίωση της μορφής του περιβάλλοντος και της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση.  Πρόκειται για μια διαδικασία που την ευθύνη δεν έχει μόνο η σημερινή γενιά, αλλά ξεκίνησε παλαιότερα εξαιτίας της «έλλειψης λογικής εκμετάλλευσης της γης» από τους προγόνους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «γίνεται καθημερινά δέκτης πολλαπλών μηνυμάτων από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι απαιτούν το αυτονόητο, να δοθούν επιτέλους οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΠΕ.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 20:02

Κ.Π.Ε.: «Περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στον πολυχώρο «Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής» του Δήμου Κιλκίς, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα: «Περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε τριάντα τρείς (33) εκπαιδευτικούς Α βάθμιας Εκπ/σης και Β βάθμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Κιλκίς, με στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη θεματική του σεμιναρίου υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Νέοι διευθυντές εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς είναι ο Αρης Παπαδόπουλος στην Πρωτοβάθμια και ο Κώστας Αθανασόπουλος στη Δευτεροβάθμια, έτσι όπως διαμορφώθηκε η τελική μοριοδότηση των υποψηφίων, μετά και τη συνέντευξή τους τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.