Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 11:11:43 πμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:01

Μαθητές του Κιλκίς στο «κυνήγι» του μποζονίου Higgs

Συντάκτης:

Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) έγιναν για δύο ώρες μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου και της Β' Λυκείου, από σχολεία του Νομού Κιλκίς. Ως άλλοι μικροί εξερευνητές, επιδόθηκαν στο συναρπαστικό «κυνήγι» του μποζονίου Higgs,του αποκαλούμενου και «σωματιδίου του Θεού».

Πρόκειται για μία προσομοίωση του ανιχνευτή σωματιδίων του Επιταχυντή Αδρονίων “ATLAS” και μία εργαστηριακή άσκηση, διάρκειας 120 λεπτών, υποστηριζόμενη από καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, η οποία έγινε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που έχει την υπογραφή του τέως υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:52

Ταξίδι στην «Τέχνη» και στις “Ειδήσεις”

Συντάκτης:

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δροσάτου, βρέθηκε στο Κιλκίς με σκοπό να παρακολουθήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αζδάρ» που παρουσίασε η ομάδα κρουστών «Αΐντος» του Δήμου Κιλκίς. Η μουσική στην προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες και μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε παραδοσιακούς σκοπούς από αυτές τις μακρινές για εμάς χώρες.

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:41

Οικολογικές ευαισθησίες στο 2ο Δημοτικό Αξιούπολης

Συντάκτης:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 πρόκειται να εκπονήσει πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Απ’ Αξιού ευρύ ρέοντος», το οποίο αναφέρεται στους υδάτινους πόρους της Παιονίας και χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε παρέα 2014-15».

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:37

Συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κιλκίς ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Ραμπίδης Κωνσταντίνος – Πρόεδρος(Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε.Κιλκίς)
2. Σαμαράς Χρήστος – Αντιπρόεδρος(Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Γουμένισσας)
3. Τσαμπάζη Χριστίνα – Μέλος(Δ/ντρια Δ.Σ.Αγ.Πέτρου)
4. Γάγος Ιωάννης - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Πάταρας Κωνσταντίνος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)
1. Τσιραμπίδου Μαρία(Δ/ντρια 3ου Δ.Σ.Κιλκίς)
2. Ταλαμπίρης Κωνσταντίνος(Δ/ντής 8ου Δ.Σ.Κιλκίς)
3. Νίκας Χρήστος(Δ/ντής 5ου Δ.Σ.Κιλκίς)
4. Πετσανούκης Χρήστος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Γίγκερης Φώτιος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
Η θητεία των ανωτέρω αρχίζει στις 01-01-2015 και λήγει στις 31-12-2016.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 19:33

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας: Σε εμάς δεν συμβαίνουν

Συντάκτης:

Απάντηση στο δημοσίευμα σχετικά με επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχουμε διοργανώσει σεμινάρια ούτε κατά τις επιλογές στελεχών υποβλήθηκαν αιτήσεις με μεταπτυχιακούς τίτλους από Βουλγαρία και Ιταλία. Αυτά αναφέρονται σε διευκρινιστική ανακοίνωση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στο οποίο βέβαια καταγράφονταν οι θέσεις της ΕΛΜΕ...
Ιδού το πλήρες κείμενο της απάντησης που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κώστας Ραμπίδης.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:21

“GRAVER”: Eνισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Συντάκτης:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Κ.Ξ.Γ. “GRAVER” στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, παρουσία των γονέων, των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 23:13

Απονομή βεβαιώσεων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Συντάκτης:

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με επιτυχία την δεύτερη Εκδήλωση Απονομής Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπός της Μητρόπολης ο Αιδεσιομολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Πρόδρομος Πεντζερετζής, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Δήμου Κιλκίς κ. Πηνελόπη Σιούρδα.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 23:52

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Συντάκτης:

ΚΙΛΚΙΣ
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Η προσκόλληση του βρέφους και οι συνέπειες στην αυτοεκτίμησή μας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πέτρου Δημήτρης, Παιδοψυχίατρος
15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εθισμός σε Αλκοόλ, Ναρκωτικά, Τζόγο, και Διαδίκτυο».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δαμιανός Δουίτσης, Υπεύθυνος Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ

Μια από τις παθογένειες ου εκπαιδευτικού μας συστήματος και του διαβλητού συστήματος αξιολόγησης αναδύεται στην επιφάνεια με τη «βιομηχανία» συγκομιδής μορίων ενόψει της αξιολόγησης των νέων διευθυντών και προϊσταμένων από το καλοκαίρι οπότε και λήγει η θητεία των ήδη υπηρετούντων.
Σεμινάρια διοργανώνονται με  αμφιλεγόμενη διαδικασία επιλογής όσων θα επιμορφωθούν αλλά με πριμοδότησή τους (με ένα μόριο)  σε κάθε αξιολόγηση, ενώ το μέγα αίσχος που αξίζει την παρέμβαση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και των δικαστικών αρχών έγκειται στη βιομηχανία απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων από χώρες όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία με το αζημίωτο προφανώς.