Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:55:55 μμ

Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Γνωριμία με την αρχαιολογική μαρτυρία της Π.Ε. Κιλκίς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου» τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 στον χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς (Κιλκίς, Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), κατά τις ώρες 11.15 – 14.00.

Συζητήθηκε την Τρίτη  στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Στο Σχέδιο Νόμου είχε καταθέσει τροπολογία ο  Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς για τη μεταβίβαση του κτιριακού συγκροτήματος και του οικοπέδου απο το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Λύση στο θέμα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και την αγωνία 6.500 εργαζομένων σ' αυτά, δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), Παναγιώτης Μανούρης, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τους Δήμους και της ΠΕΔ της Χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή, ο κ. Παναγιώτης Μανούρης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ ότι, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τα Προγράμματα καταρχήν να παραταθούν και στη συνέχεια να περάσουν στο νέο στάδιο υλοποίησης, μετά την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. 

Επισημαίνεται ότι, η ΚΕΔΕ, με την από 27/3/2015 επιστολή της, είχε επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο, που απειλεί τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των πολιτών και είχε ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την παράταση του έργου των Κ.Δ.Β.Μ.

Στα περισσότερα από 100 Προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ, έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα 194.623 πολίτες και στα 12.349 Τμήματα που έχουν δημιουργηθεί, μέχρι σήμερα σε όλη τη Χώρα, οι απασχολούμενοι (στελέχη, εκπαιδευτές, κ.λπ.) προσεγγίζουν τις 6.500, διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα και εξειδικευμένα προσόντα για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος.

Με ιδιάιτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή του Κ.Ξ.Γ. GRAVER στο Λονδίνο από την 1 μέχρι την 4 Απριλίου 2015. Στην εκδρομή πήραν μέρος συνολικά 25 άτομα, μαθητές του φροντιστηρίου, γονείς μαθητών και συνοδοί καθηγητές.

Το Κολέγιο "Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ", στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την UNESCO ως ενεργό μέλος στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet, προκήρυξε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Πρωτότυπου Κοινωνικού Ραδιοφωνικού Μηνύματος για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και για την Αειφορία, μέσα από την Πολιτιστική Ατζέντα των Παγκόσμιων Ημερών.

Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 21:57

Η δύναμη της συνεργασίας

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, διά της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν  σ΄ ένα πολυεπίπεδο σχήμα και δέχτηκε τα εύσημα, στο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων  της Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στην Πιερία στις 7 και 8 Μαΐου 2015, με τίτλο «Η εικόνα του «άλλου» στην εποχή μας και στον τόπο μας. Ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας».

Δύο Ελληνίδες, η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα, από το Κιλκίς περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft, YouthSparkChallengeForChange. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:45

Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές

Συντάκτης:

Σαρωτική ήταν η νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης ΣΥΝΕΚ, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της ΕΛΜΕ για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ), αφού από τους 140 ψήφους που είχε ανέβηκε στους 183, παρά τη μεγάλη μείωση του αριθμού των ψηφισάντων.

Γέμισαν παιδικά χαμόγελα οι εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού οργανισμού μας στο Μεταλλικό, με τους μαθητές της Β’ τάξης να κατακλύζουν τους χώρους μας και να δίνουν και σ’ εμάς μιαν ανάσα αισιοδοξίας και χαράς.

Στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου την Τετάρτη 29 Μαΐου 2015 έγινε η τελετή Εγκαινίων της αίθουσας Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου.
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Διευθύντρια κα Ελεονώρα Χριστοφορίδου και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, κ.κ.  Γιαννέλος Γεώργιος, Κιτσιούλη Ασπασία, Θεοδωρίδου Ευφημία, Κυριακίδου Στεφανία, Αναστασιάδου Ειρήνη, Τρύφων Χρυσάνθη, Φιλιππίδης Ευθύμιος, Τσιούμας Γεώργιος και Χατζημαύρου Κωνσταντία, υποδέχτηκαν στο σχολείο εκπροσώπους, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δημάρχου Κιλκίς, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Δημοτικών σχολείων αλλά και τοπικών φορέων της περιοχής, για την τέλεση του μυστηρίου.