Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:29:32 μμ

Εκπαίδευση

Στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου την Τετάρτη 29 Μαΐου 2015 έγινε η τελετή Εγκαινίων της αίθουσας Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου.
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Διευθύντρια κα Ελεονώρα Χριστοφορίδου και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, κ.κ.  Γιαννέλος Γεώργιος, Κιτσιούλη Ασπασία, Θεοδωρίδου Ευφημία, Κυριακίδου Στεφανία, Αναστασιάδου Ειρήνη, Τρύφων Χρυσάνθη, Φιλιππίδης Ευθύμιος, Τσιούμας Γεώργιος και Χατζημαύρου Κωνσταντία, υποδέχτηκαν στο σχολείο εκπροσώπους, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δημάρχου Κιλκίς, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Δημοτικών σχολείων αλλά και τοπικών φορέων της περιοχής, για την τέλεση του μυστηρίου.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας καλεί τη Δευτέρα , 11 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) ,για μια συνάντηση –εργαστήρι με εκπαιδευτικούς με τον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων Μάνο Κοντολέοντα.
Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου «Σύμμετρο» και του ξενοδοχείου HABITAT.

Ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου Τανάνη Παναγιώτα, η οποία κατέκτησε το 1ο  βραβείο στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΕ΄ Πνευματικού Μαΐου 2015 «Η Πολιτιστική ΄Ανοιξη της Θεσσαλονίκης». Επίσης της εύχονται ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.  
Ο   Διευθυντής
Αναστάσιος  Χονδροματίδης

Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 22:59

Λόγος έργου σκιά*

Συντάκτης:

Με το σύνθημα «Ώρα για δράση» τυπωμένο στην πλάτη ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και εθελοντές πολίτες, να καθαρίσουν προκαθορισμένα σημεία της πόλης.

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 21:54

Βιωματικά εργαστήρια μαθητών και γονιών

Συντάκτης:

Βιωματικά εργαστήρια μεταξύ των μαθητών με δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, επικοινωνίας και εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:30 με επίσκεψη των μαθητών της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου στους μαθητές της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δ.Ε. νομού Κιλκίς για την εκλογή αντιπροσώπων του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
Οι καθηγητές που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο είναι:
1.          ΖΑΓΓΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.          ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.          ΜΠΑΡΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.          ΝΤΟΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
5.          ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.          ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.          ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8.          ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 21:47

Στις πανελλαδικές χωρίς άγχος

Συντάκτης:

Όνειρα, προσδοκίες για το μέλλον, επιβεβαίωση και ανακούφιση. Πώς είναι δυνατόν να κρύβουν τόσα πολλά δυο λέξεις; ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Κι όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαθητές, γονείς, συγγενείς και καθηγητές εναποθέτουν την ψυχική τους γαλήνη και ηρεμία στην κατανόηση και την υπομονή. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών μας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που με παρεμβάσεις ψυχολόγου σε όλα σχεδόν τα Λύκεια του Νομού, στήριξε και ενίσχυσε την επίπονη προσπάθειά τους για μια περίοδο ισορροπημένης έντασης.

Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, μαζί με την Πρόεδρο του τμήματος, επισκέφθηκαν το 7Ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση του.  

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 23:22

Άσκηση πυρόσβεσης στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεων πολιτικής προστασίας  πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2015 άσκηση σεισμού και πυρόσβεσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 23:20

Για να μαθαίνουν πως είναι το γυμνάσιο

Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας δημοτικών-γυμνασίων, για την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών δημοτικού στο γυμνάσιο, οι μαθητές του 5ΟΥ Δημοτικού σχολείου Κιλκίς προσήλθαν την Πέμπτη και Παρασκευή 23 και 24 Απριλίου 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τους μελλοντικούς μαθητές/τριες του σχολείου υποδέχθηκε η Δ/ντρια του Γυμνασίου, κ. Αικατερίνη Ρώσσιου.