Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:25:53 πμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:54

Στρατιώτες στο Ειδικό Σχολείο

Συντάκτης:
eidiko-sxoleio-kilkisΓια μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του στρατού βρέθηκαν κοντά στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς. Αξιωματικοί και στρατιώτες από τις δυο μονάδες της Αργυρούπολης - Κιλκίς 596 Α/Μ ΤΠ και 116 Α/Μ ΜΠΠ έδωσαν με την επίσκεψη τους χαρά στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:48

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:
skoupidia-telosΣτα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος των Eco Schools και της Wringley, Litter Less (λιγότερα σκουπίδια – ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση) όπου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς συμμετέχει  μαζί με 60 ακόμη σχολεία από 11 χώρες του κόσμου «…. κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από υλικά που βρήκαμε στη φύση και στολίσαμε το σχολείο μας.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:43

Νέο 6-θέσιο δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σάντα

Συντάκτης:
Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε πως σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.720.000 €.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:31

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:
Εχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κιλκίς.  Οι εγγραφές διενεργούνται στη λήξη και τις αρχές κάθε διδακτικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές α) από τα Γενικά Λύκεια μέχρι 31 Μαρτίου και β) από τα ΕΠΑΛ μέχρι 15 Οκτωβρίου.
Η φοίτηση είναι τετραετής (Α΄,Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λυκείου). Το ωράριο αρχίζει από τις 18.45 ως τις 22.10 και τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί με όλες τις κατευθύνσεις στη Γ΄και Δ΄τάξη.
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 15:01

Οι γιατροί του κόσμου στο σχολείο του Χέρσου

Συντάκτης:
giatroi-tou-kosmou-xersoΤο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011η κινητή παιδο-οδοντιατρική μονάδα «Λητώ» από τους «Γιατρούς του κόσμου».
Στα πλαίσια της δωρεάν προληπτικής εξέτασης όλων των μαθητών του Σχολείου, έγινε εξέταση στα δόντια με γραπτή αναφορά πιθανών προβλημάτων που εντοπίστηκαν προς τους γονείς αλλά και εισήγηση-ομιλία προς τα παιδιά για τη σωστή καθημερινή υγιεινή των δοντιών.
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 15:55

Πασχαλινές εκδηλώσεις του Ειδικού Σχολείου

Συντάκτης:
eidiko-sxoleioΕπισκέπτες και οικοδεσπότες οι μαθητές του  Ειδικού Σχολείου Κιλκίς την τελευταία σχολική εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.
Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Μικρόβρυσης Σταθμού Μουριών και συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου. Η υποδοχή των μαθητών και από τα δυο σχολεία ήταν υποδειγματική. Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν προχώρησαν σε δραστηριότητες από κοινού κατασκευάζοντας πασχαλινές χαρτοσακούλες για δώρα. Η συνεργασία έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά, να δουλέψουν μαζί, να παίξουν και να χαρούν.
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011 14:55

Στην Κωνσταντινούπολη το Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:
esperinoΑπόλυτα επιτυχής ήταν η εκδρομή, που διοργάνωσε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, στην Κωνσταντινούπολη από 16-4-2011 μέχρι και 18-4-2011.
eidiko-sxoleioΜε την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, δώρα στους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μοίρασαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, την  Πέμπτη 14 Απριλίου.
Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς δώρισαν 25 σακούλες με ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ, όσες και τα παιδιά του σχολείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του από τους δασκάλους και τον Διευθυντή κ. Άρη Παπαδόπουλο, να περιηγηθούν στις διδακτικές αίθουσες, αλλά και να ανταλλάξουν ευχές με τα παιδιά για Καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.
Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κιλκίς  “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ/ Ιατρική Σχολή Αθηνών) υλοποίησε την Πανελλήνια Έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου. Εκτός από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών η έρευνα μελετά ευρύτερα θέματα της συμπεριφοράς των εφήβων, όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο ελεύθερος χρόνος, η προσαρμογή στο σχολείο κ.λ.π. με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για το σχεδιασμό αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 15:59

Το λογικό είναι να μην κλείσετε το σχολείο μας

Συντάκτης:
Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε τις τοποθετήσεις του κ. Ραμπίδη περί συνενώσεων των Δημοτικών Σχολείων στις τοπικές εφημερίδες του νομού μας.
Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάθης  έχοντας τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων του Νομού μας και ειδικά του τοπικού προέδρου Βάθης κ. Κριστιάνη Στέφανου υπενθυμίζουμε ότι σε μια κοινωνία στην οποία ζούμε και μας ενώνει η καθημερινότητα και τα προβλήματα του χωριού δεν είναι δυνατό να εμπλέκονται μέσα οι μικροπαραταξιακές συντεχνίες, φαινόμενα τα οποία βλέπουμε και χαρακτηρίζουν μεγάλες πόλεις και μεγάλα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε.