Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:21:01 μμ

Εκπαίδευση

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο" που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του σχολείου είχε ως θέμα της "Εκκλησίες και ξωκλήσια του τόπου μου" και ήταν το αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής δουλειάς των μαθητών της Β΄ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος "Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατσαβέλη Μαρία.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:25

Εξετάσεις χωρίς άγχος

Συντάκτης:

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στην ομιλία της Ψυχολόγου κας Σ. Δάτση, έγινε σαφές ότι το άγχος των εξετάσεων είναι διαχειρίσιμο  και ότι με σωστούς και έγκαιρους χειρισμούς είναι δυνατόν να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Στην συνάντηση, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Σύλλογος Επιστημόνων «Αριστοτέλης» - Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, συμμετείχαν κυρίως γονείς και κηδεμόνες, αλλά και νεαροί-ές που πρόσφατα έδωσαν εξετάσεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:13

ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Συντάκτης:

Με χαρούμενη διάθεση και δημιουργικές κατασκευές ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στο Ράντσο Κιλκίς. Το πρόγραμμα αποτελεί μια πιλοτική προσπάθεια εφαρμογής εναλλακτικών μεθόδων μάθησης και προσέγγισης γνωστικών αντικειμένων με ανάπτυξη κυρίως δεξιοτήτων και η ενεργή συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αποδεικνύει τη δυνατότητα  συνδυασμού δράσεων στις οποίες μπορούν να εμπλέκονται μαθητές τόσο τυπικής όσο και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάλιστα όλων των σχολικών βαθμίδων(Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Με κέφι και πολύ διάθεση τo 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς αποφάσισε να λάβει μέρος στην παρέλαση των καρναβαλιστών που οργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς.
Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι μαζευτήκανε ένα απόγευμα και κατασκευάσανε καπέλα! Σύνθημά τους: «Ανοιξιάτικες πινελιές».

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 22:54

Υποτροφίες Ιδρύματος «Χρ. Βογιατζή»

Συντάκτης:

Το κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» θα χορηγήσει α) (4) τέσσερις υποτροφίες για σπουδαστές στα Α.Ε.Ι. και β) (1) μια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικό.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν στα  γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς,  45 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση, δηλαδή από Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 (ώρες 09:00 – 13.00), αίτηση και τα παρακάτω δικαιολογητικά (πληροφ. στο τηλ. 23410-22248 κ. Δημοσθένη Κουσκούκη και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) Συγκεκριμένα:

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:41

Διάθεση Αναπηρικού Αμαξιδίου σε πολίτη

Συντάκτης:

η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υλοποίησε την υπόσχεσή της για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Με πίστη στο όραμα μιας κοινωνίας της οποίας η Εκπαίδευση αποτελεί νευραλγικό κομμάτι της, διέθεσε ένα αναπηρικό αμαξίδιο μεταφοράς σε συμπολίτη μας που το είχε ανάγκη. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό υπενθυμίζουμε στην τοπική κοινωνία του Νομού Κιλκίς, ότι στο κτίριο της  Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141) δημιουργήθηκε  «Κοινωνική Τράπεζα» (α σχετικό) που αφορά στη δυνατότητα διάθεσης σε μαθητές , γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες αναπηρικού αμαξιδίου. Με μεγάλη συγκίνηση δεχτήκαμε την προσφορά ανθρώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας που θέλησαν να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν ηθικά και υλικά  το όραμα μιας κοινωνίας με έντονα τα στοιχεία  της προσφοράς. Ευχαριστούμε όλους όσους μας έδωσαν τη δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί μιας δράσης που μας γεμίζει ψυχική ευφορία και εκπληρώνει τους στόχους της Εκπαίδευσης για ένα σχολείο «Ανοιχτό στην Κοινωνία».
Η διάθεση του αναπηρικού αμαξιδίου γίνεται μετά από αίτημα στην Επιτροπή Συντονισμού της δράσης (β σχετικό)  και στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τον αριθμό αμαξιδίων που υπάρχουν προς διάθεση, θα γίνεται επιλογή με σειρά που θα αφορά σε αξιολόγηση του προβλήματος με δείκτες ευαισθησίας υψηλούς σε νεαρές ηλικίες, καθώς ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον που πρωταγωνιστές είναι πάντα τα παιδιά!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.)  
Το σεμινάριο, το οποίο αφορούσε τη δυναμική ανάπτυξη του επιχειρείν μέσα από το διαδίκτυο, παρακολούθησαν στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ πολλά στελέχη του τα οποία και έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 21:21

Τσικνοπέμπτη στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:

Ομορφες στιγμές έζησαν οι μικροί μαθητές του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Γονείς των παιδιών έψησαν σουβλάκια για τους μαθητές στην αυλή του Σχολείου την ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Η κίνηση αυτή έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές, μιας και ήταν η πρώτη φορά που υλοποιήθηκε «το τσίκνισμα» στο  Σχολείο.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 19:28

8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Φ(e)τολόγιο

Συντάκτης:

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς το Σχολείο μας ενημερώθηκε από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ότι το Ίδρυμα Λάτση  χρηματοδοτεί δραστηριότητες μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα». Το σχολείο κατέθεσε  πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και ήταν μια από τις 17 που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από 171 προτάσεις  που κατατέθηκαν από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 22:36

Προσλήψεις ωρομισθίων για ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Συντάκτης:

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κλάδων, που επιθυμούν να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι καθηγητές για 8 ώρες εβδομαδιαίως, να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων θα κατατεθούν από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 έως και Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου 2015 στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς αυτοπροσώπως (21ης Ιουνίου 141, 3ος όροφος) ή με φαξ 23410 22339. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410 26046.