Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:08:04 μμ

Εκπαίδευση

Για μια ακόμη φορά η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ, διέθεσε τον χώρο της για την πραγματοποίηση ενός εργαστηρίου με θέμα την  χαρακτική τέχνη για τους μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου μας, του Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας. Η εικαστικός της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Κιλκίς, Σαραντοπούλου Μαίρη, δίδαξε με ξεχωριστή επιμέλεια το δύσκολο αυτό είδος εικαστικής δημιουργίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς επιμορφωτική ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση στην Αειφορία.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Γεωργία Μπλάτση.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 20:11

Φεστιβάλ Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2015

Συντάκτης:

Η  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Κιλκίς,  στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2014-2015 (Αγωγής Υγείας – Περιβαλλοντικής Αγωγής – Πολιτιστικών Θεμάτων – Αγωγής Σταδιοδρομίας – Δίκτυα Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς) οργανώνει  Εκδήλωση Παρουσίασης των δράσεων των ομάδων των σχολείων, με  τίτλο «Φεστιβάλ Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  2015» στο  Κιλκίς, από Τρίτη 05 Μαΐου  2015 έως  Τετάρτη 06 Μαΐου 2015, στους χώρους της Λέσχης Αξιωματικών Κιλκίς (71ης Α/Μ Ταξιαρχίας  Κιλκίς)  και  ώρες από   09:00 έως 14:00.

Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα Σχολεία της 2ης Εκπ/κής  Περιφέρειας  Κιλκίς, ο Σχολικός  Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε και το Σχολείο μας το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για να ενημερώσει τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων για το σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο,  στα πλαίσια των δράσεων του Θεματικού Δικτύου « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο οποίο συμμετέχει και η σχολική μας μονάδα.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανά τάξη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση  όπου έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους συνειδητοποιώντας ότι το  διαδίκτυο αποτελεί πράγματι ένα «εργαλείο» για πληροφόρηση και ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, κρύβει όμως και πάρα πολλούς και σοβαρούς κινδύνους  τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν και να τους αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων.  

Καθώς η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου πλησιάζει και τις άγιες αυτές μέρες οφείλουμε να δίνουμε μηνύματα προσφοράς, αγάπης κα αλληλεγγύης ο μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Κιλκίς, την Τρίτη 31 Μαρτίου, και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:52

Η πολύτεκνη οικογένεια σημαιοφόρος της Ελλάδας

Συντάκτης:

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η βροχή ήταν έντονη και από τα δημοτικά σχολεία παρέλασαν μόνο οι σημαιοφόροι.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:47

Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Δημοτικό Γουμένισσας

Συντάκτης:

Πανελλήνιο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαγωνισμός: Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», που συνδιοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου-Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  LEONARDO DA VINCI όπου συμμετέχει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια. Την υποστήριξη της συνεργασίας του 1ου ΕΚ Κιλκίς  με τον συντονιστή φορέα αλλά και όλη την εκπαιδευτική υποστήριξη του σχεδίου έχει η Επιμορφωτικής Κιλκίς Μον.Ε.Π.Ε.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:15

Εργα τέχνης και διδασκαλία

Συντάκτης:

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με την «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, θα διοργανώσουν Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Με αφορμή ένα έργο τέχνης Δημιουργικές Προσεγγίσεις της Διδασκαλίας» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:13

Ζωγραφική στο Ν. Αγιονέρι

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέου Αγιονερίου στο πλαίσιο της δράσης “Παράθυρο στην Τέχνη” διοργάνωσε την 1η Μαθητική Διοργάνωση Ζωγραφικής στις 23 Μαρτίου 2015 στις 11.50 στο Δημοτικό Σχολείο και στις 11.00 στο Νηπιαγωγείο, αντίστοιχα. Τα θέματα ζωγραφικής ήταν
Για το Δημοτικό Σχολείο