Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 8:07:46 μμ

Εκπαίδευση

Υλοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς επιμορφωτική συνάντηση για τους γονείς μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Στη συνάντηση οι γονείς παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του Σχολικού Συμβούλου Παπαδόπουλου Πάρη και του Στελέχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κουζουκίδη Μάξιμου.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 21:49

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ»

Συντάκτης:

Οι Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Κ. Αρβανίτη, 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και Μαρία Παπαδοπούλου, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης οργάνωσαν και υλοποιούν με την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας το καινοτόμο  πρόγραμμα με θέμα: «Παιδί και Βιβλίο».

Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 20:27

Από Φεβρουάριο ΙΕΚ Παιονίας

Συντάκτης:

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ένα ζωτικό αίτημα του Δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας ειδικότερα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται άμεσα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας κατ’ εφαρμογήν της απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας από 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Η λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτέλεσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή τότε κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου από τον προηγούμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα από την Άνοιξη του 2014.
Ο κ.  Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Ιωάννη Αλίρη πρόσφατα στην Αθήνα.
Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:
1. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στο τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
2. Τεχνικός Αμπελουργίας –Οινολογίας.
3. Τεχνικός Η/Υ.
Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί – και δημοσιευθεί στη Διαύγεια- η θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Γουμένισσας.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:15

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: «O χορός των παιχνιδιών»

Συντάκτης:

Ένα παιδικό δωμάτιο, μια ζεστή αγκαλιά, όπου η παιδική καρδιά ακουμπά μαλακά. Μικρά παιδιά κουρασμένα γέρνουν στα πουπουλένια τους μαξιλάρια , τα βλέφαρά τους κλείνουν απαλά και ένα ονειρικό ταξίδι αρχίζει στο μαγευτικό κόσμο των παιχνιδιών.
Μολυβένια στρατιωτάκια, μικρά παιδιά, καρυοθραύστες, μπαλαρίνες, μαριονέτες, καλικάντζαροι, άγγελοι και φτωχά παιδιά , μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έδωσαν μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 19:53

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: Πράξη Αγάπης

Συντάκτης:

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους γονείς και μαθητές/τριες του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην «Πράξη Αγάπης» η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο. Διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια, βιβλία, διακοσμητικά  που έφεραν οι μαθητές και που οι ίδιοι αγόρασαν ενισχύοντας αυτήν την πρωτοβουλία Συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό  ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν οικονομικά, τις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, φτωχές οικογένειες του Σχολείου.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:52

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΣΑΤΟΥ: «Ημέρα τιμής δωρητών»

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: «Ημέρα Τιμής Δωρητών». Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η επιθυμία των Συλλόγων Διδασκόντων  και  Γονέων και Κηδεμόνων να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του σχολείου. Από τη μεριά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα δείγμα των δράσεων του σχολείου, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και την αρχή των επικείμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δημοτικό Σχολείο τις επόμενες ημέρες (απόδοση βυζαντινών ύμνων δωδεκαημέρου Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου, ώρα 6:30, και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τις παραμονές των εορτών στα χωριά των μαθητών ).

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, για τη διακοπή των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς  με την αιτιολογία της έλλειψης θέρμανσης και αναφορά στον Εισαγγελέα απ’ το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Σισμανίδη  Δημήτριο,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αναφέρει ότι:
Η θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας αποτελεί θέση ευθύνης,  που αποσκοπεί στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την  εξασφάλιση όλων  εκείνων των συνθηκών που προϋποθέτουν την επίτευξή της.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 22:46

Οι Σ.Ε.Κ κέρδισαν τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Κιλκίς. Την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς  η ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και οι  εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2013) :

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλυθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά  
Σε δημοσιεύματα της 13-12-2014, τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση των «Ειδήσεων» όσο και στην  καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή», με τίτλους: «Ο δήμαρχος Κιλκίς έστειλε στον εισαγγελέα διευθύντρια σχολείου» και το 4ο Δημοτικό έκλεισε λόγω θέρμανσης-Δήμαρχος: Αναφορά στον εισαγγελέα», εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και θίγουν την υπόληψη και την προσωπικότητα εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου μας
Για την  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας από την πλευρά των εμπλεκομένων και όχι των αγγελειαφόρων,  σας γνωρίζοιυμε τα εξής:

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:02

Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς
   ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   (ΓΕ.Λ. Αξιούπολης)
   ΖΑΧΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΚΑΤΣΑΡΩΝΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ   (1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (Υπευθ. Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΜΕΣΙΓΚΟΥ  ΣΟΦΙΑ   (2ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΑΚΗ  ΣΟΥΛΤΑΝΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ   (Υποδιευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ   (2ο Γυμνάσιο Κιλκίς)
   ΣΑΒΒΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ   (Γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών)
   ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΤΕΡΖΗΣ  ΗΛΙΑΣ   (ΓΕ.Λ. Γουμένισσας)
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
   ΚΑΛΠΑΞΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   (Διευθυντής Γυμνασίου Βαπτιστή)
   ΠΑΡΠΟΡΗΣ  ΦΩΤΙΟΣ   (Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)