Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:45:08 μμ

Εκπαίδευση

Στα πλαίσια του βραχυπρόθεσμου σχεδίου Erasmus+ ΚΑ122 (2023-1-EL01-KA122-ADU-000148324) που έχει λάβει το σχολείο μας από τον Εθνικό Φορέα (ΕΜ) το ΙΚΥ, υλοπoιήσαμε ομαδική κινητικότητα εκπαιδευόμενων με τίτλο «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και στην καινοτομία», και θεματική της κινητικότητας: «ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης», στο Ντενιζλί (Denizli) της Τουρκίας, από 13 έως και 21 Μαΐου 2024, με Φορέα υποδοχής το Merkezefendi Public Education Center.

Οι εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Γουμένισσας-Παιονίας, για το επόμενο σχολικό έτος 2024-25 έχουν ξεκινήσει. Το ΣΔΕ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Γουμένισσας (Ροδοπούλου 33) και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5:00–8:00 μ.μ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού Σχολείου.

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Ασφαλής Διαδικτυακή Ζωή» την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με ομιλητές Αξιωματικό από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και την κ. Λοΐζου Βασιλική, Ψυχολόγο του σχολείου.

«Ψηλά το κεφάλι, είστε ήδη νικητές!»

«- Ήδη έχετε νικήσει την κούραση, την πίεση, το άγχος.

Το Σάββατο, 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

H Άννα Φρέρη, φοιτήτρια του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Κιλκίς, κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία “Clothes -Digital Fashion” στον XXIV Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Σχεδιαστών “Cave Chestnuts”. Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2024, στο Κιέβο της Ουκρανίας, γιορτάζοντας την 69η επέτειό του, με θέμα "Sophisticated technologies: fashion, design, development”.

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του δήμου Κιλκίς,

Με μεγάλη προσοχή διάβασα την ανακοίνωσή σας σχετικά με την καταγγελία εις βάρος των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων. Ως υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, επιθυμώ να διευκρινίσω ορισμένα σημεία και να απαντήσω στις ανησυχίες σας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025 στο ΣΔΕ Κιλκίς. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή από 17.00-20.30 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Με την υπ’ αριθμ. 2296/14.05.2024 επιστολή του προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.) εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Ομάδα TracciaGiovanNile του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την οικονομική ενίσχυση του φορέα από τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που η ομάδα πραγματοποίησε.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Μουριών στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής , με το project «Ο ξεριζωμός των Ποντίων, ένα χάδι στη μνήμη».