Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:04:15 μμ

Εκπαίδευση

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Ιωαννίδου Φεβρωνία, έλαβε μέρος στο «2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς: Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη», με τη διττή της ιδιότητα, ως δασκάλα και ως φιλόλογος!

Στο Κιλκίς του προσφυγικού Ελληνισμού, στο Κιλκίς της Παιονίας, του Σκρα και της Σάντας, στο Κιλκίς του Αξιού, της Γουμένισσας και της Δοϊράνης, στο Κιλκίς της φιλοξενίας και των φυσικών ομορφιών που περιμένουν υπομονετικά να τις ανακαλύψουμε, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,  

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε έναν κόσμο που αλλάζει είναι, αναμφίβολα, πολύτιμος. Μέσα στην οικογένεια διαπλάθεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των παιδιών. Και εσείς επιτελείτε ένα σπουδαίο λειτούργημα. Είστε συνοδοιπόροι και καθοδηγητές, “πλάθετε” τους πολίτες του μέλλοντος.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Σ.Σ. Μουριών ευχαριστεί θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι δώρισαν τα χρήματα από τον σχολικό χορό τους στο σχολείο, προς αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία της κλήρωσης, για την  εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή στο YouTube ΥΠΑΙΘΑ ΕΔΩ .

Με ομόφωνη απόφαση του, που σφραγίζει τη στάση του στην κανονικότητα της εκπαιδευτικής ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αντιτίθεται σφόδρα στην απόφαση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τον ορισμό του Ενιαίου Λυκείου Χέρσου ως σχολείου εγγραφής των αποφοίτων μαθητών του Γυμνασίου Βαπτιστή  κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025 και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Κιλκίς, με θέμα: “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”, το οποίο και φέρει τη σφραγίδα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα.

Στις 24 -28 Απριλίου 2024, ο Ομιλος Podcasters «Teen Παλεύω» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ελένη Σιδηροπούλου (ΠΕ80), συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που φέτος διεξήχθη στη Λευκωσία και συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το Φεστιβάλ αποτελεί την ετήσια γιορτή γνωριμίας μαθητικών ραδιοφωνικών ομάδων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’το να ακουστεί 2024» με φετινό θέμα «Η Δύναμη της Φιλίας- The Power of Friendship”.

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου υποδέχθηκε μαθητική αποστολή ERASMUS από Ισπανικό Δημοτικό Σχολείο. Η αποστολή αποτελείται από 2 εκπαιδευτικούς και 4 μαθήτριες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου:

Η απόκτηση γνώσεων ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευόμενους και έμμεσα την κοινωνία, ήταν το αποτέλεσμα του σεμιναρίου «Βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή» που υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς στις 9 Μαΐου 2024, στο παράρτημά του στο Πολύκαστρο.