Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:04:15 μμ

Εκπαίδευση

Στις 21 με 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 4ήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 3ου Ημερήσιου Γυμνασίου Κιλκίς οργανώθηκε με στόχο να προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες εμβάθυνσης στη γνώση και επέκτασης του πνευματικού τους πεδίου.

Φωτιά στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς με ένα τραυματία ο οποίος λιποθύμησε αφού εισέπνευσε αέρια και καπνό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από την Πυροσβεστική στο Νοσοκομείο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Ολυμπιακής Εβδομάδας, αποτελεί μια καινοτομία αφού συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη και βοηθά ουσιαστικά στην εισαγωγή νέων ιδεών και πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των Αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση.

Την Τρίτη 9 Απριλίου το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη - δράση στο εργοστάσιο – Μουσείο παγωτού ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες. 

Σύσσωμο το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, ο Διευθυντής του, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και όλοι οι μαθητές του, συγχαίρουν την πρωταθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία (δίσκος 1 κιλού), με νέα ατομική επίδοση 44,29 και μαθήτριά του της Β΄τάξης Βασιλική Σαμολαδά του Ιωάννη και της Τατιάνας.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρόσβεσης και απεγκλωβισμού μαθήτριας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας.

Πρώτη φορά για σχολείο της πόλης του Κιλκίς έχουμε διάκριση μαθητή και πρόκρισή του στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού Bιολογίας, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2005. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας ( International Biology Olympiad – IBO), και έχει ως σκοπό την επιλογή και ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται για τη Bιολογία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς τους, που βρίσκονται στην πόλη στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Η πολυαναμενόμενη βραδιά κινηματογράφου είναι εδώ! Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μαγική εμπειρία στον κόσμο της μυθοπλασίας με τις κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων που αγαπήσατε. Η βραδιά μας θα περιλαμβάνει προβολές από έργα της λογοτεχνίας, επαναφέροντας τις αγαπημένες ιστορίες στη μεγάλη οθόνη με τρόπο που θα σας συναρπάσει.