Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:40:18 πμ

Εκπαίδευση

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους μαθητές, τους γονείς

και τους εκπαιδευτικούς για ένα γόνιμο και πλούσιο παιδαγωγικό έργο.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 10:47

Ανακαλύψτε τον κόσμο του χορού με τη Miranda Frost στο Kinesis Gym

Συντάκτης:

 Με μεγάλη χαρά και απίστευτο ενθουσιασμό έχουμε τα πιο ευχάριστα νέα για τα παιδιά μας. (ηλικίας 7 έως 12 ετών)
 Στην ομάδα του KINESIS θα έχουμε την καταξιωμένη στην πόλη μας δασκάλα χορού Miranda Frost.
Η Μιράντα θα διδάξει musical theater, dance kinetics και μουσικοκινητικές ασκήσεις.

Καλή χρονιά, σε όλους. Αισιοδοξία ανθρωπιάς. Αμοιβαία στους περισσότερους (αν όχι σε όλους) μια προσληπτότητα συμμαθητών και εκπαιδευτικών με ανάλογη διάθεση εγκαρδίωσης. Πιο πολύ κι από τις πολύτιμες γνώσεις, μας χρειάζεται μια σωστή κι αρτιωμένη κοινωνικοποίηση, με το δικό σας άνοιγμα μεταξύ σας.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 09:41

Αγιασμός στις σχολικές μονάδες

Συντάκτης:

Δήμαρχος Κιλκίς: Υλοποιούμε έργα ανάπλασης στις Σχολικές Αυλές

Το πρώτο κουδούνι ήχησε χθες το πρωί στις σχολικές αυλές με την προσμονή της εκπαιδευτικής κοινότητας για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο δημόσιο σχολείο.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ήταν παρών στον καθιερωμένο αγιασμό επισκεπτόμενος το πρωί τις σχολικές μονάδες του 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αντάλλαξε θερμές ευχές με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμενος σε όλους μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία, δύναμη και πρόοδο στο εκπαιδευτικό έργο.

Στον αγιασμό του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς παραβρέθηκε ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος τόνισε:

"Σήμερα κάνετε μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Το πρώτο που θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι μαζί είναι ότι αυτή η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε εξίσου για όλα τα παιδιά. Δίπλα μας, στη Θεσσαλία, υπάρχουν παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, τα σπίτια τους, τα πράγματά τους, τις τσάντες και τα μολύβια τους.

Την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, βρέθηκε στους Αγιασμούς του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, όπου ευχήθηκε σε δασκάλους, μαθητές και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς αναφέρει: «Δυστυχώς το σχολικό έτος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, ειδικά για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο στο οποίο μπαίνουν νερά από τη στέγη όταν βρέχει, πλημμυρίζει τμήμα του προαυλίου του, ενώ δεν διαθέτει ούτε στέγαστρο στον προαύλιο χώρο του.

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κιλκίς και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς,  παρέστη  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στους μαθητές,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μία εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά, καλώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο της κατάκτησης της γνώσης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8-9 χρονών με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία».Οι συναντήσεις (10 συνολικά, διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμιά) θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης κάθε Πέμπτη, ώρα 17:30-19:00. Έναρξη στις 5 Οκτωβρίου και λήξη στις 7 Δεκεμβρίου 2023. Στο εργαστήρι αξιοποιείται η αφήγηση ιστοριών, η εργασία σε ομάδες, η δραματοποίηση, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και η συζήτηση. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν να κάνουν πιο υγιείς και υπεύθυνες επιλογές που θα προάγουν την ψυχοκοινωνική τους υγεία και θα τα προστατεύσουν από επιβλαβείς συνήθειες και συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, εθισμός στο διαδίκτυο, εκφοβισμός κ.ά.).

Κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε για πέμπτη χρονιά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (ΜΝΑΕ) του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας». Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ (με κωδικό MIS 5011051) είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑ.Λ. με τίτλο «Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δημιουργεί και το 2022-2023» πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Φεβρουάριο έως και Ιούνιο 2023. Οι δαπάνες για το σύνολο των υποδράσεων καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 09:33

Η συγκομιδή των σταφυλιών στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Θέμα της εβδομάδας που μας πέρασε αποτέλεσε ο τρύγος και η συγκομιδή του. Ασχοληθήκαμε με ενδιαφέροντες δραστηριότητες και κατασκευές και μάθαμε πληροφορίες για το σταφύλι.

Την ώρα των «Εικαστικών» φτιάξαμε ένα σταφύλι το οποίο το γεμίσαμε με μικρά μπιλάκια από γκοφρέ. Μετά από προσεκτική δουλειά το σταφύλι ήταν έτοιμο και ενθουσίασε τους καλλιτέχνες μας εξαιτίας του τρισδιάστατου σχήματος.