Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 7:32:08 μμ

Εκπαίδευση

Στη διαδικτυακή συνάντηση διάρκειας μιας ώρας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/7 με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας, η κ. Νίκη Κεραμέως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές της ομάδας microgreens-magicgreens και να τους συγχαρεί για την ανάδειξη τους ως η καλύτερη ΄΄start up΄΄ της Ευρώπης για το 2022.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-7-2017)

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 18:34

Τα παιδιά του Κιλκίς πάνε για το Παγκόσμιο!

Συντάκτης:

Διαδικτυακή συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε σήμερα το μεσημέρι η «Ευρωπαϊκή Ομάδα» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, μετά το «χρυσό» στο διαγωνισμό στο Ταλίν, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Στο διάλογο με την Υπουργό Παιδείας συμμετείχαν οι μαθητές, οι δυο εκπαιδευτικοί που συντόνισαν την όλη προσπάθεια και ο διευθυντής του Γυμνασίου Αλέξανδρος Ταμουτσίδης.

Με απόφαση του αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (8 Ιουλίου, ΦΕΚ αρ. φύλλου 359, τεύχος δεύτερο) ανεστάλη και για το σχολικό έτος 2022 -2023 η λειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στα όρια ευθύνης του.

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συγχαίρει την ομάδα μαθητών Microgreens-Magicgreens του ομίλου καινοτομίας και δημιουργικότητας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Καρατζά, Αλέξανδρο Κατσαρώνα, Μαρία Δούρου, Χάρη Κολιούσκα και Κωνσταντίνο Κουκάκη,  και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ελένη Σιδηροπούλου και Σταύρο Κατσαρώνα για το 1ο βραβείο που απέσπασαν στο διαγωνισμό «Καλύτερη εικονική επιχείρηση 2022».

Το 2ο Βραβείο κατάφεραν να πάρουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Κιλκίς στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Θέλουμε Πειράματα 2022».

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 έως και την Πέμπτη  21 Ιουλίου 2022.

Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022  το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε για τέταρτη φορά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (ΜΝΑΕ) του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας».

Ο Σταύρος Κατσαρώνας με την Ελένη Σιδηροπούλου καθοδηγώντας σ΄ ένα Όμιλο δυο ομάδες παιδιών από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο ανέβασαν το ακριτικό Κιλκίς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η αλήθεια ξεχωρίζει διαχρονικά για δύο βασικά γνωρίσματα: το πρώτο της γνώρισμα προερχόμενο (από το α το στερητικό + λήθη) σημαίνει ότι αλήθεια είναι αυτό που δεν ξεχνιέται. Αυτό που δεν γερνά. Το δεύτερο γνώρισμα  της αλήθειας προερχόμενο (από τη λέξη  «αλάθεια»,  δωρικό της τύπο της ιωνικής αλήθειας) αληθές είναι αυτό που δεν έχει λάθος. Γι' αυτό και κάνουμε επαλήθευση στα μαθηματικά, όταν θέλουμε να δούμε αν το αποτέλεσμα των πράξεών μας είναι σωστό.