Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 11:42:38 πμ
etpa
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 10:09

Στο κλειστό σχολείο της Τούμπας από Σεπτέμβριο τα ειδικά σχολεία της Παιονίας

Συντάκτης:

Στο κλειστό Δημοτικό Σχολείο της Τούμπας θα στεγαστούν τα ειδικά σχολεία -Δημοτικό και Νηπιαγωγείο- της Παιονίας.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας το μεσημέρι της Τρίτης, με τη δημοτική αρχή να προτάσσει την ύπαρξη του κατάλληλου και ελεύθερου για αξιοποίηση σχολείου στον οικισμό της Τούμπας.

 

Πριν από την απόφαση υπήρξε αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του διευθυντή της, Σωτήρη Μαρκάδα, με τη δημοτική αρχή, ώστε τα δυο αυτά ειδικά σχολεία να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από κοινού, Δήμος Παιονίας και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, αναζήτησαν τις ελεύθερες σχολικές μονάδες στα όρια του δήμου και τελικά θεωρήθηκε η πλέον κατάλληλη και λειτουργική λύση αυτή της Τούμπας, όπου το διθέσιο σχολείο είχε κλείσει.

Όπως δήλωσε στο eidisis.gr ο κ. Μαρκάδας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας θα ανακοινώσει τις κενές οργανικές θέσεις για το ειδικό Νηπιαγωγείο και Σχολείο της Παιονίας και θα γίνει άμεσα η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα δυο σχολεία και πλέον τα παιδιά της Παιονίας, που σήμερα μετακινούνται στο ειδικό σχολείο του Κιλκίς, να βρουν στέγη και φιλοξενία στη σχολική μονάδα της Τούμπας.

Την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Χρήστου Γκουντενούδη. Τη θέση της παράταξης παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αλίρης, ο οποίος υποστήριξε πως το 2016 ιδρύθηκαν το μονοθέσιο Νηπιαγωγείο και το διθέσιο Δημοτικό ειδικής αγωγής στη Γουμένισσα.

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προταθεί τα σχολεία αυτά να στεγασθούν στη Γουμένισσα και στο χώρο όπου παλιότερα λειτουργούσε το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -στο 1ο Δημοτικό Σχολείο- ο οποίος μετά από παρεμβάσεις μπορεί να είναι κατάλληλος για τη λειτουργία των δυο σχολείων ειδικής αγωγής.