Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 3:10:06 μμ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 22:20

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

5o-dhmotiko-kilkis
Πολλές ήταν οι δραστηριότητες που έβαλαν μαθητές,  εκπαιδευτικούς και γονείς  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  στο Πνεύμα των Χριστουγέννων τη τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.
Η Στ1 κι η Α1 έφτιαξαν κουραμπιέδες με τους δασκάλους τους Μιχάλη Μηλιόγλου και Γεωργία Σιωπίδου, ενώ οι Ε1 και Ε2 και η Α2 έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με την κα των αγγλικών Βαρβάρα Ευθυμιάδου, τα οποία ψήθηκαν στο σχολείο, αλλά και σε κοντινά σπίτια οικογενειών του σχολείου.
Οι Γ1 και Γ2 παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο σκετς στα αγγλικά με την καθοδήγηση της αγγλικού κας Βαρβάρας Ευθυμιάδου
Τα παιδιά της Ε1 και η δασκάλα τους Κατερίνα Μπόσκου οργάνωσαν και παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης (21/12) «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», σε μια πολύ όμορφη και μαγευτική ατμόσφαιρα, που σκηνοθέτησαν. Το ίδιο απόγευμα παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό και η ΣΤ2 με τον δάσκαλό της Π. Σαρηγιαννίδη. Πολλοί γονείς και κηδεμόνες παρευρέθηκαν κι είχαν να πουν τα καλύτερα για την προσπάθεια των παιδιών.
Οι τάξεις Α1, Α2, Β1, Β2 με τις δασκάλες τους Γ. Σιωπίδου, Ι. Ευθυμιάδου, Ν. Παυλίδου και Σ. Ελευθεριάδου, γέμισαν χαρά και γιορτινό πνεύμα την Παρασκευή (23/12), αφού καλικαντζαράκια, χαρούμενα παιδάκια, μπαλαρίνες, ξωτικά και Αι Βασίληδες τραγούδησαν, χόρεψαν κι απήγγειλαν ποιήματα και σκετς με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Όλοι οι θεατές επηρεάστηκαν από το κέφι των παιδιών και μπήκαν, έστω και λίγο στο πνεύμα των γιορτών.