Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:37:33 πμ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 14:46

Βαρουφάκης από ΔΕΘ: “Το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα”

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, τόνισε ότι “το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα”.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Ο κ. Βαρουφάκης παράλληλα έκανε λόγο για μια τριπλή απειλή. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αυτή η τριπλή απειλή είναι από τη μια “ένα νέο ενεργειακό και πληθωριστικό σοκ, τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο της δεκαετίας του ’70” και από την άλλη “μια νέα λιτότητα που θα πλήξει τους πολλούς και θα βαθύνει την χρεοδουλοπαροικία” ενώ κατέληξε ότι η τρίτη απειλή είναι: “ένα νέο παρακράτος της δεξιάς που εδώ και τρία χρόνια στήνει επιμελώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”.

Όσον αφορά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Εποπτεία που επικαλείται η κυβέρνηση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι: “Αν κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την Ευρωπαϊκή Εποπτεία, γιατί δεν ρίχνετε τον ΦΠΑ, αν όχι στο 15% που λέει το ΜέΡΑ25, τουλάχιστον στο επίπεδο της Γερμανίας – ή τον φόρο των μικρών επιχειρήσεων στο 10%; Μήπως γιατί λέει nein η τρόικα;” κατέληξε.

Για την επιδότηση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος τόνισε ότι: “Η Μητσοτάκης ΑΕ παίρνει χρήματα από τη μία τσέπη των ολιγαρχών αλλά τους τα επιστρέφει στην άλλη τσέπη” καθώς όπως ανέφερε: “είναι και παραγωγοί και πάροχοι”.

Συγκρότηση προοδευτικού μετώπου

Ο κ. Βαρουφάκης ολοκληρώνοντας κάλεσε: όποιες και όποιοι θέλουν να ανατρέψουν τη Δεξιά να απαντήσουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της “Μητσοτάκης ΑΕ” με συνεκτικό, σοβαρό, προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα” τονίζοντας όμως ότι “η εκπόνησή του δημιουργεί, εκ των πραγμάτων, προϋποθέσεις για την συγκρότηση προοδευτικού μετώπου”, διευκρίνισε όμως ότι: “το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα” κατέληξε.

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης από “Μαλαματίνα”: Οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτες για την εταιρεία αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι (pics & vids)

Πηγή: Politic.gr